Zöldbabos-zöldséges egytál szalonnával és marhahússal

2017-05-09
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Szeretem az egytálételeket, gyorsak (az előkészítést után már nincs sok dolgunk), finomak, s nem utolsó sorban laktatóak. Ez az étel ráadásul sok finom zöldséget és vitamint tartalmaz.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg Marhacomb
  • 5 dkg Császárszalonna
  • 15 dkg Zöldbab
  • 1 közepes db Vöröshagyma
  • 1 gerezd Fokhagyma
  • 1 db Újhagyma (zöldjével)
  • 1 közepes db Sárgarépa
  • 1 közepes db Fehérrépa
  • 1 kis db Zellergumó
  • 1 db Zellerlevél
  • 1 közepes db Krumpli
  • 1 közepes db Hegyes erős paprika
  • 1 db Chilipaprika
  • 2 közepes db Paradicsom
  • 0.5 csokor Petrezselyem
  • 1 tk Só (ízlés szerint)
  • 1 tk Bors (ízlés szerint)
  • 1 tk Pirospaprika (ízlés szerint)
  • 1 ek Liszt

1. lépés

A szalonnát és a húst kis kockákra vágom, a hagymákat aprítom, a zöldségeket darabolom, a paradicsomot nyolcadolom. Az újhagyma zöldjét félreteszem.

2. lépés

A szalonnát kisütöm, a zsírján a hagymákat megpirítom. Rádobom a húst, fehéredésig pirítom. Majd a zöldségeket is ráteszem.

3. lépés

Rövid idő után feleresztem vízzel, fűszerezem.

4. lépés

Amikor már minden csaknem puha, szórok rá lisztet. Összekeverem, felrottyantom, s lehet tálalni.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 217 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fehérspárga bacon köntösben kapros joghurt mártással

  • Vörösboros-tejfölös-gombás-zöldborsós zöldségragu

  • Fehérboros zöldborsós spenótos kolbászos gomba

  • Sonkába tekert spárga spenótágyon sült krumplival

  • Lecsós sertéstarja zöldborsópürével

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    600,2 kcal
  • Zsír

    16,2 g
  • Koleszterin

    146,2 mg
  • Szénhidrát

    64,8 g
  • Cukor

    17,5 g
  • Fehérje

    50,8 g