Zöldbabos-zöldséges egytál szalonnával és marhahússal
2017-05-09- Típus: Zöldséges egytálételek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 35 perc
Szeretem az egytálételeket, gyorsak (az előkészítést után már nincs sok dolgunk), finomak, s nem utolsó sorban laktatóak. Ez az étel ráadásul sok finom zöldséget és vitamint tartalmaz.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg Marhacomb
- 5 dkg Császárszalonna
- 15 dkg Zöldbab
- 1 közepes db Vöröshagyma
- 1 gerezd Fokhagyma
- 1 db Újhagyma (zöldjével)
- 1 közepes db Sárgarépa
- 1 közepes db Fehérrépa
- 1 kis db Zellergumó
- 1 db Zellerlevél
- 1 közepes db Krumpli
- 1 közepes db Hegyes erős paprika
- 1 db Chilipaprika
- 2 közepes db Paradicsom
- 0.5 csokor Petrezselyem
- 1 tk Só (ízlés szerint)
- 1 tk Bors (ízlés szerint)
- 1 tk Pirospaprika (ízlés szerint)
- 1 ek Liszt
1. lépés
A szalonnát és a húst kis kockákra vágom, a hagymákat aprítom, a zöldségeket darabolom, a paradicsomot nyolcadolom. Az újhagyma zöldjét félreteszem.
2. lépés
A szalonnát kisütöm, a zsírján a hagymákat megpirítom. Rádobom a húst, fehéredésig pirítom. Majd a zöldségeket is ráteszem.
3. lépés
Rövid idő után feleresztem vízzel, fűszerezem.
4. lépés
Amikor már minden csaknem puha, szórok rá lisztet. Összekeverem, felrottyantom, s lehet tálalni.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 217 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
600,2 kcal -
Zsír
16,2 g -
Koleszterin
146,2 mg -
Szénhidrát
64,8 g -
Cukor
17,5 g -
Fehérje
50,8 g