Tejszínes-tojásos csirkemell
2012-08-08- Típus: Fehérje nap, Tejszínes húsok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
Imádjuk a csirkemellet. Nem elég az, hogy nagyon finom, de egészséges is. A fehérjék császára.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg Csirkemell
- 4 db Tojás
- 1 dl Tejszín
- 10 dkg Trappista sajt
- Sült csirke fűszerkeverék
- Só
1. lépés
A csont nélküli csirkemellűnket ha olyan felszeleteljük. A bolti fagyasztott ebből a szempontból megspórolja az időnket. A csirkemell mindkét oldalát sült csirke-fűszerkeverékkel és sóval fűszerezzük. Ezután felmelegítjük a tejszínt és ebben jó alaposan átforgatjuk a húst.
2. lépés
Előveszünk egy hőálló tálat vagy tepsit, amibe szépen belefektetjük a tejszínes húsainkat. A visszamaradt tejszínt nyugodtan öntsük rá a tetejére. Közepes fokozaton előmelegített sütőben körülbelül 20 percig süssük, majd vegyük ki, üssük rá a tojásokat, ismételten fűszerkeverékkel szórjuk meg és dobjuk vissza még már percre.
3. lépés
Ha a tojás megkeményedett már rajta, ismételten vegyük ki, vágjunk rá reszelt sajtot, tegyük vissza és addig ne vegyük ki, amíg aranyszínű nem lesz.
Értékelések
(4.3 / 5)
39 személy értékelt
24 253 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
601 kcal -
Összes Zsír
32,9 g -
Koleszterin
515 mg -
Szénhidrát
2,6 g -
Cukor
1,8 g -
Fehérje
70,4 g