Tejszínes-tojásos csirkemell

2012-08-08
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Imádjuk a csirkemellet. Nem elég az, hogy nagyon finom, de egészséges is. A fehérjék császára.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg Csirkemell
  • 4 db Tojás
  • 1 dl Tejszín
  • 10 dkg Trappista sajt
  • Sült csirke fűszerkeverék

1. lépés

A csont nélküli csirkemellűnket ha olyan felszeleteljük. A bolti fagyasztott ebből a szempontból megspórolja az időnket. A csirkemell mindkét oldalát sült csirke-fűszerkeverékkel és sóval fűszerezzük. Ezután felmelegítjük a tejszínt és ebben jó alaposan átforgatjuk a húst.

2. lépés

Előveszünk egy hőálló tálat vagy tepsit, amibe szépen belefektetjük a tejszínes húsainkat. A visszamaradt tejszínt nyugodtan öntsük rá a tetejére. Közepes fokozaton előmelegített sütőben körülbelül 20 percig süssük, majd vegyük ki, üssük rá a tojásokat, ismételten fűszerkeverékkel szórjuk meg és dobjuk vissza még már percre.

3. lépés

Ha a tojás megkeményedett már rajta, ismételten vegyük ki, vágjunk rá reszelt sajtot, tegyük vissza és addig ne vegyük ki, amíg aranyszínű nem lesz.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 39
Értékeld a receptet!

39 személy értékelt

24 253 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fehérboros tejszínes gombás csirkemell nokedlivel

  • Fehérboros-tejszínes csirkemell petrezselymes újkrumplival

  • Sült lazacfilé mángold ágyon csiperkegombával

  • Pizzasonka csicsókával és tejszínes raguval

  • Bazsalikomos csirkemell burgonya krokettel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    601 kcal
  • Összes Zsír

    32,9 g
  • Koleszterin

    515 mg
  • Szénhidrát

    2,6 g
  • Cukor

    1,8 g
  • Fehérje

    70,4 g

Kommentek