Sütőtökkrémleves chilivel és tökmaggal

2015-10-30
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Itt az ősz, s vele együtt a sütőtök szezonja.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db kisebb sütőtök
  • 1 tk olívaolaj
  • 1 db húsleveskocka
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
  • 1 dl főzőtejszín
  • 2 db chilipaprika
  • 1 ek tökmag (héjnélküli)
  • tökmagolaj
  • 0.5 l víz

1. lépés

A tököt megpucolom, magjait eltávolítom, kockára vágom. Egy serpenyőre rakom. Meglocsolom olívaolajjal, s a sütőben megsütöm.

2. lépés

Közben a tökmagokat néhány csepp olívaolajon megpirítom.

3. lépés

A sült tököket egy lábasba teszem, öntök rá vizet, fűszerezem, s rámorzsolom a leveskockát. Rövid ideig főzöm, majd hozzáöntöm a főzőtejszínt. Felforralom, majd botmixerrel összekeverem.

4. lépés

Tálaláskor merek a tányérba levest, középre egy chilit teszek, szórok rá tökmagot és locsolok rá tökmagolajat.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 156 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kukoricakrémleves Ágitól

  • Cukkinikrémleves hidegen tejföllel

  • Fehérboros-tejszínes medvehagyma-krémleves

  • Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban

  • Sütőtökkrémleves resztelt csirkemájjal és gombával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    345 kcal
  • Zsír

    26,3 g
  • Koleszterin

    34 mg
  • Szénhidrát

    23,1 g
  • Cukor

    11,2 g
  • Fehérje

    5,7 g