Mascarpones-karamellás tejberizs
2013-01-17- Hány főre: 2-4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
Ki gondolta volna, hogy a rizs és a mascarpone ilyen finom együtt? Érdemes kipróbálni gyümölcsökkel felturbózni, mert úgy is isteni!
A receptet Gubacsi Viola küldte nekünk.
Ezeket szerezd be:
- 20 dkg rizs
- 6 dl tej
- 5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- Karamellhez:
- 5 dkg cukor
- 2 dl tejszín
- Mascarpone:
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl tejszín
- 3 evőkanál cukor
- 1 evőkanál kakaópor vagy fahéj díszítéshez
1. lépés
A rizst megmossuk, lecsepegtetjük. Felforralunk 3 dl vizet egy csipet sóval, beleszórjuk a rizst, és lefedve addig főzzük, amíg a vizet beissza.
A tejet felforraljuk cukorral, a vaníliás cukorral. Amikor a rizs beitta a vizet, ráöntjük a tejet, és letakarva, nagyon óvatosan főzzük, párszor megkeverjük.
2. lépés
Amikor már majdnem beitta a tejet, félrehúzzuk a tűzről, és állni hagyjuk, de a fedőt nem vesszük le 20-30 percig. Közben elkészítjük a karamellt. A cukrot nagyon óvatosan karamellizáljuk, amikor már szép a színe, ráöntjük a tejszínt, és felolvasztjuk benne a karamellt. Amikor elolvadt, a puha tejberizshez keverjük.
3. lépés
Kikeverjük a mascarponét kevés cukorral, végül a tejszínnel, majd ezt a krémet összekeverjük a tejberizzsel. A rizst tálakba adagoljuk, leöntjük karamellel és gyümölcsökkel körítve tálaljuk.
Értékelések
(4.3 / 5)
9 személy értékelt
18 371 megtekintés