Mascarpones-karamellás tejberizs

2013-01-17
  • Hány főre: 2-4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Ki gondolta volna, hogy a rizs és a mascarpone ilyen finom együtt? Érdemes kipróbálni gyümölcsökkel felturbózni, mert úgy is isteni!

A receptet Gubacsi Viola küldte nekünk.

Ezeket szerezd be:

  • 20 dkg rizs
  • 6 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • Karamellhez:
  • 5 dkg cukor
  • 2 dl tejszín
  • Mascarpone:
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál kakaópor vagy fahéj díszítéshez

1. lépés

A rizst megmossuk, lecsepegtetjük. Felforralunk 3 dl vizet egy csipet sóval, beleszórjuk a rizst, és lefedve addig főzzük, amíg a vizet beissza.
A tejet felforraljuk cukorral, a vaníliás cukorral. Amikor a rizs beitta a vizet, ráöntjük a tejet, és letakarva, nagyon óvatosan főzzük, párszor megkeverjük.

2. lépés

Amikor már majdnem beitta a tejet, félrehúzzuk a tűzről, és állni hagyjuk, de a fedőt nem vesszük le 20-30 percig. Közben elkészítjük a karamellt. A cukrot nagyon óvatosan karamellizáljuk, amikor már szép a színe, ráöntjük a tejszínt, és felolvasztjuk benne a karamellt. Amikor elolvadt, a puha tejberizshez keverjük.

3. lépés

Kikeverjük a mascarponét kevés cukorral, végül a tejszínnel, majd ezt a krémet összekeverjük a tejberizzsel. A rizst tálakba adagoljuk, leöntjük karamellel és gyümölcsökkel körítve tálaljuk.

 

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

8 547 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vanília pudingos tejberizs recept

  • Thai kókuszos rizs

  • Tejberizs rumos almával

  • Tejberizs mazsolával

  • Török rizs puding

Kommentek