Almás gombóc

2013-01-22
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 30 perc

A következő recept van olyan egyszerű, hogy érdemes egy hónapban többször is elkészíteni és ráadásul még finom is! Köszönjük a receptet Chefmanónak!

Ezeket szerezd be:

  • 500 g alma
  • 200 g búzadara
  • 200 ml tej
  • 3 tojás
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 kk fahéj
  • 6 evőkanál zsemlemorzsa + a forgatáshoz
  • 1 teáskanál olaj
  • 1-2 csepp citromlé
  • 1/2 tk vanília

1. lépés

Az almákat jól megmossuk, meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzákeverjük a búzadarát, a felvert tojásokat, hozzáadjuk a tejet, a porcukrot, a fahéjat, majd annyi zsemlemorzsát, hogy formálható legyen és ne legyen nagyon ragadós.

2. lépés

Mutatós gombócokat formálunk belőle (lehetőleg kisebbeket, mint a hagyományos gombóc), majd forrásban lévő, picit cukros, citromos vízben kifőzzük őket, egészen addig, amíg feljönnek a víz felszínére. Leszűrjük, majd félretesszük hűlni.

3. lépés

Maradék zsemlemorzsát olajon megpirítjuk, majd meghempergetjük benne a gombócokat. Vaníliás cukorral leszórva tálaljuk!

 

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 7
Értékeld a receptet!

7 személy értékelt

2,409 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zabpelyhes túrógombócok

  • Tejfölös túrógombóc

  • Párán főtt gőzgombóc

  • Túrógombóc recept

  • Habkönnyű túrógombóc

Kommentek

  • Ujcz Ági

    Jaj, jaj, jaj valamit nem jól csináltam. Szétfőttek a gombócok. Mit csinálhattam rosszul?

    • Elisaj

      Szia Ági,
      nem lehet, hogy túl sokáig hagytad őket a vízben? Éppen csak addig elég, amíg feljönnek a vízbe, mint a többi gombócnál és óvatosan kell leszűrni.

  • Vancsura Kati

    Hát az enyémek is szétestek még mielőtt a viz felszinére jöttek volna pedig forrt a viz vagyis nekem sem sikerült pedig olyan jónak tönt.