Almás gombóc
2013-01-22- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 30 perc
A következő recept van olyan egyszerű, hogy érdemes egy hónapban többször is elkészíteni és ráadásul még finom is! Köszönjük a receptet Chefmanónak!
Ezeket szerezd be:
- 500 g alma
- 200 g búzadara
- 200 ml tej
- 3 tojás
- 4 evőkanál porcukor
- 1 kk fahéj
- 6 evőkanál zsemlemorzsa + a forgatáshoz
- 1 teáskanál olaj
- 1-2 csepp citromlé
- 1/2 tk vanília
1. lépés
Az almákat jól megmossuk, meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzákeverjük a búzadarát, a felvert tojásokat, hozzáadjuk a tejet, a porcukrot, a fahéjat, majd annyi zsemlemorzsát, hogy formálható legyen és ne legyen nagyon ragadós.
2. lépés
Mutatós gombócokat formálunk belőle (lehetőleg kisebbeket, mint a hagyományos gombóc), majd forrásban lévő, picit cukros, citromos vízben kifőzzük őket, egészen addig, amíg feljönnek a víz felszínére. Leszűrjük, majd félretesszük hűlni.
3. lépés
Maradék zsemlemorzsát olajon megpirítjuk, majd meghempergetjük benne a gombócokat. Vaníliás cukorral leszórva tálaljuk!
Értékelések
(5 / 5)
7 személy értékelt
5 063 megtekintés