Fehérboros zöldborsós spenótos kolbászos gomba

2015-07-01
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Egy újabb spenót-gomba kombináció. Nagyon finom!

Ezeket szerezd be:

  • 15 dkg csiperkegomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyespaprika
  • 2 db chilipaprika
  • 10 dkg zöldborsó
  • 5 dkg spenót (1 marék)
  • 6 szál petrezselyem
  • 5 szál kakukkfű
  • 10 dkg füstölt parasztkolbász
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • oregánó (ízlés szerint)
  • olívaolaj
  • 1 dl fehérbor
  • 3 db nagyobb újkrumpli

1. lépés

A krumplikat megkapirgálom, megmosom, s felteszem főni.

2. lépés

A vöröshagymát, az újhagymát és a paprikákat karikára vágom, a fokhagymát aprítom.

3. lépés

Egy serpenyőben olívaolajon a hagymákat megdinsztelem.

4. lépés

Közben a gombákat és a kolbászt szeletelem, a spenótot és a petrezselymet nagyobb darabokra vágom.

5. lépés

A hagymákhoz adom a paprikákat és a gombákat, rárakom a kakukkfüvet, sózom, borsozom, szórok rá oregánót. Amikor a gomba már majdnem puha, hozzáadom a kolbászt, a spenótot, petrezselymet, s ráöntöm a bort. Kész. A krumpli is megfőtt, lehet tálalni.

6. lépés

Tálaláskor teszek a tányérra gombás ragut, mellé másfél krumplit, végül szórok rá petrezselyemleveleket.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

578 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöldbabos-zöldséges egytál szalonnával és marhahússal

  • Fehérspárga bacon köntösben kapros joghurt mártással

  • Vörösboros-tejfölös-gombás-zöldborsós zöldségragu

  • Sonkába tekert spárga spenótágyon sült krumplival

  • Lecsós sertéstarja zöldborsópürével

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    751 kcal
  • Zsír

    20,5 g
  • Koleszterin

    42 mg
  • Szénhidrát

    111,8 g
  • Cukor

    15,5 g
  • Fehérje

    26,9 g