Fehérboros zöldborsós spenótos kolbászos gomba
2015-07-01- Típus: Zöldséges egytálételek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
Egy újabb spenót-gomba kombináció. Nagyon finom!
Ezeket szerezd be:
- 15 dkg csiperkegomba
- 1 db vöröshagyma
- 2 db újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős hegyespaprika
- 2 db chilipaprika
- 10 dkg zöldborsó
- 5 dkg spenót (1 marék)
- 6 szál petrezselyem
- 5 szál kakukkfű
- 10 dkg füstölt parasztkolbász
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- oregánó (ízlés szerint)
- olívaolaj
- 1 dl fehérbor
- 3 db nagyobb újkrumpli
1. lépés
A krumplikat megkapirgálom, megmosom, s felteszem főni.
2. lépés
A vöröshagymát, az újhagymát és a paprikákat karikára vágom, a fokhagymát aprítom.
3. lépés
Egy serpenyőben olívaolajon a hagymákat megdinsztelem.
4. lépés
Közben a gombákat és a kolbászt szeletelem, a spenótot és a petrezselymet nagyobb darabokra vágom.
5. lépés
A hagymákhoz adom a paprikákat és a gombákat, rárakom a kakukkfüvet, sózom, borsozom, szórok rá oregánót. Amikor a gomba már majdnem puha, hozzáadom a kolbászt, a spenótot, petrezselymet, s ráöntöm a bort. Kész. A krumpli is megfőtt, lehet tálalni.
6. lépés
Tálaláskor teszek a tányérra gombás ragut, mellé másfél krumplit, végül szórok rá petrezselyemleveleket.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
1 910 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
751 kcal -
Zsír
20,5 g -
Koleszterin
42 mg -
Szénhidrát
111,8 g -
Cukor
15,5 g -
Fehérje
26,9 g