Lecsós sertéstarja zöldborsópürével
2013-11-25- Típus: Sült tarja receptek, Zöldséges egytálételek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 60 perc
Egy magyaros étel egy kicsit átértelmezve.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg sertéstarja
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- olívaolaj
- 1 bögre zöldborsó
- 1 db sárgarépa
- 2 db kicsi paradicsom
- 2 szelet avokádó
- 2 db friss chili
- só, bors, pirospaprika
1. lépés
A hagymákat szeletelem, a paprikát és a paradicsomot darabolom, a sárgarépát vastagabb csíkokra vágom.
A zöldborsót kevés vízzel felteszem főni, sózom, borsozom.
2. lépés
Egy másik edényben párolom a répát, sózom borsozom.
Egy serpenyőbe beteszem a tarja szeleteket, a hagymát, paprikát, paradicsomot, locsolok rá egy kevés olívaolajat, fűszerezem, s fedő alatt párolom.
3. lépés
A borsót botmixerrel összekeverem.
Tálaláskor teszek a tányérra a tarja szeleteket, formázott borsópürét, rá egy chilit, mellé egy paradicsomot, répagúlát, s egy szelet avokádót.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
2 906 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
689 kcal -
Zsír
44.2g -
Koleszterin
91mg -
Szénhidrát
24.8g -
Cukor
12.3g -
Fehérje
42.6g