Szakács: HobbyChef

HobbyChef

Mottóm

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Magamról

Szeretek főzőcskézni, amióta nyugdíjas vagyok, sajnos időm is van rá. Aktív koromban külkereskedőként közel 50 országban megfordultam, 6 hónapot dolgoztam Ausztriában, 1 hónapot Németországban, s több mint 4 évet Iránban. Volt alkalmam a kultúrák, látnivalók megismerése mellett a helyi étel- és italkülönlegességeket is megkóstolni. Nem tudnék választani, szinte mindegyik ízlett. Szeretem az erős, csípős fűszereket, de emellett rengeteg fűszert használok. Persze, van aki mint pl. Nigella Lawson – még a csokoládéba is tesz chilit. Nekem ez idegen, bár Mexikóban kedvelt a csokis chilis szósz húsokhoz, s újabban Európában is divatba jött a cukrászoknál. Stahl Judit is használt már. És akkor a sztárchefek közül említsük még meg Gordon Ramseyt, Jamie Olivert, s a már sajnos többé nem főző, borozgató Keith Floydot, aki a fél világot beutazta, s a legszebb helyeken, a természet lágy ölén főzte meg a helyi specialitásokat. No és Benke Laci bácsi, aki bár fiatalabb, mint én, már 20 éve mindenki bácsizza. Kedvenc csatornáim közé tartozik a Spektrum, a Travel Chanel és a Tv Paprika is, számos kiváló szakácsával. Szóval szeretem a finom ételeket és italokat, s persze a szép nőket.

Receptjeim és cikkeim: HobbyChef

Sertésmájkrémmel és ordasajttal töltött gombafejek

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

Üdítő, finom étel. Még ebben a nyári kánikulában is jól esik.

Tovább

Vörösboros babgulyás gazdagon

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

Bár ez inkább téli étel, megkívántam. Ehhez az időjárás is besegített, a kánikula után jelentősen leesett a hőmérséklet. Terveztem hozzá ...

Tovább

Penne baconnal, spenóttal és mozzarellával

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

Bár nem vagyok nagy spenót rajongó, párolva szívesen megeszem. Most egy tésztás ételt készítettem, sok fokhagymával.

Tovább

Sült lazac spárgával, borsóval, spenóttal és dióval

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

A lazac és a spárga nagy kedvenc. A spenótfőzeléket sohasem szerettem, de párolva az egész leveleket szívesen megeszem. A Swissair ...

Tovább

Zöldséges spárgaleves

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

Lassan vége a spárgaszezonnak. Ezért, mivel szeretem a spárgát, még egy finom spárgalevest akartam készíteni. Végül egy olasz ízvilágú levest ...

Tovább

Kacsamell vele sült újkrumplival, répával és párolt rizzsel

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

Szeretem a csirkemellet, gyakran fogyasztom, de - legyünk őszinték - a kacsa az ízesebb, finomabb.

Tovább

Vörösboros tarhonyaleves baconnel és kolbásszal

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

Most egy különösen gazdag változatát készítettem el a tarhonyalevesnek, mely nem csak finom, de laktató is.

Tovább

Sült lazac batátával, paradicsommal, spárgával és zöldborsóval

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

A lazac szerintem a tengeri halak királya. Nagyon kedvelem, most sütve készítettem el, sült zöldségekkel.

Tovább

Zöldbabos-zöldséges egytál szalonnával és marhahússal

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

Szeretem az egytálételeket, gyorsak (az előkészítést után már nincs sok dolgunk), finomak, s nem utolsó sorban laktatóak. Ez az étel ...

Tovább

Szamóca-túrótorta sütés nélkül

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

Az egyik receptversenyen kaptam ajándékba egy 18 cm-es tortaformát. A mérete alapján ez pont elég nekem. Gondoltam kipróbálom egy sütés ...

Tovább

Csusza másként és háromféle sajttal

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

Már régóta vágytam egy csuszára, de egy kicsit mást, különlegesebbet szerettem volna készíteni. Így született meg ez az étel.

Tovább

Mediterrán saláta bruschettával és virslivel

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

A hűtőben volt egy szép fodros saláta, paradicsom, sajtok, olajbogyók. Kézenfekvő volt, hogy ebből egy gyors saláta lesz.

Tovább