Szakács: HobbyChef

HobbyChef

Mottóm

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Magamról

Szeretek főzőcskézni, amióta nyugdíjas vagyok, sajnos időm is van rá. Aktív koromban külkereskedőként közel 50 országban megfordultam, 6 hónapot dolgoztam Ausztriában, 1 hónapot Németországban, s több mint 4 évet Iránban. Volt alkalmam a kultúrák, látnivalók megismerése mellett a helyi étel- és italkülönlegességeket is megkóstolni. Nem tudnék választani, szinte mindegyik ízlett. Szeretem az erős, csípős fűszereket, de emellett rengeteg fűszert használok. Persze, van aki mint pl. Nigella Lawson – még a csokoládéba is tesz chilit. Nekem ez idegen, bár Mexikóban kedvelt a csokis chilis szósz húsokhoz, s újabban Európában is divatba jött a cukrászoknál. Stahl Judit is használt már. És akkor a sztárchefek közül említsük még meg Gordon Ramseyt, Jamie Olivert, s a már sajnos többé nem főző, borozgató Keith Floydot, aki a fél világot beutazta, s a legszebb helyeken, a természet lágy ölén főzte meg a helyi specialitásokat. No és Benke Laci bácsi, aki bár fiatalabb, mint én, már 20 éve mindenki bácsizza. Kedvenc csatornáim közé tartozik a Spektrum, a Travel Chanel és a Tv Paprika is, számos kiváló szakácsával. Szóval szeretem a finom ételeket és italokat, s persze a szép nőket.

Receptjeim és cikkeim: HobbyChef

Sárgadinnyés áfonyasaláta vodkával

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

Csodás kombináció: édes és fanyar. Jól lehűtve igazi nyári csemege.

Tovább

Túrókrémmel töltött paprika és paradicsom bruschettával

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

Túrókrémmel töltött paprikát és paradicsomot ettem bruschettával. Ajánlom.

Tovább

Szardíniás-tojásos saláta mozzarellával

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

Bármikor finom tud lenni ez a mediterrán saláta. Finom és nem kell órákig főzni.

Tovább

Vörösboros rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

A lecsó, ami a számomra a megunhatatlan jelzővel él. Csak ajánlani tudom a vörösboros rizses lecsót füstölt szalonnával és kolbásszal.

Tovább

Vörösboros pacalpörkölt csülökhússal és fehérbabbal

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

Ez az étel konzervekből készült, így nagyon gyorsan összeállt, s főleg nem volt büdös a konyhában. Bár, az egyik összetevő ...

Tovább

Karfiolleves rántás nélkül sajttal

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

Egy nagyon egyszerű, de finom leves. Kánikulában nem is vágytam rántásra és nokedlire.

Tovább

Pizza Ratatouille

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

A francia és az olasz konyha házasításának az eredménye. Próbáld ki, nagyon finom.

Tovább

Ratatouille rizzsel

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

A lecsó minden fajtáját imádom. Ezúttal egy francia lecsót hoztam. Bár már több ratatouille receptet töltöttem fel, most azonban egy ...

Tovább

Cukkinikrémleves hidegen tejföllel

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

Ebben a kánikulában jól esik egy hideg krémleves. Nem cifráztam nagyon.

Tovább

Túrós csusza dióval

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

Egy majdnem hagyományos csusza, egy apró csavarral. A végén a sült szalonna mellett még dió is került rá.

Tovább

Zöld pestos pizza sonkával és mozzarellával

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

Zöld pestos pizza sonkával, mozzarellával, lilahagymával, paradicsommal, hegyes paprikával, olívabogyókkal, chilivel.

Tovább

Toast csípős petrezselymes tofus fasírttal

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

Bár húsevő vagyok, kipróbáltam egy vegetáriánus fasírtot. Mivel kellően fűszeres, s csípős volt, ehetőnek találtam. Lilahagymával, fokhagymával, paradicsommal tálaltam.

Tovább