Sonkába tekert spárga spenótágyon sült krumplival
2015-06-22- Típus: Zöldséges egytálételek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 30 perc
Sonkába tekert fehérspárgát készítettem spenótágyon, sült krumplival és majonézzel tálalva.
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg spárga (fehér)
- 5 dkg spenót (1 marék)
- 5 dkg sonka (3 szelt cigánysonka)
- 2 ek majonéz
- 2 db nagyobb újkrumpli
- 2 szál petrezselyem
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- cukor (ízlés szerint)
- olívaolaj
1. lépés
A krumplikat megfőzöm, fűszerezem, majd olajban megsütöm.
2. lépés
Közben a spárgákat megpucolom, sós, cukros vízben megfőzöm. Ha kész, a spárgákat kiveszem.
3. lépés
A spenótot bedobom a spárga főzőlevébe kb. 3 percre.
4. lépés
A spárgákat három felé osztom, s betekerem a sonkába.
5. lépés
A spenótot egy tányérra halmozom, ráteszem a sonkás spárgát, fűszerezem. Mellérakom a krumplikat, s kanalazok a tányérra majonézt. A krumplira vágok petrezselymet.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 103 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
485 kcal -
Zsír
12,5 g -
Koleszterin
18 mg -
Szénhidrát
81,3 g -
Cukor
9,7 g -
Fehérje
18,1 g