Igazi, házi citromfagylalt

2012-04-02
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 5:0 p

Mit nekünk Algida vagy Carte’Dor?

Mert most otthon is elkészítheted kedvenc fagylaltodat. Íme a nyári citrom kedvenc!

Ezeket szerezd be:

  • 7 dl joghurt
  • 4 dl tej (vagy tej és tejszín vegyesen)
  • 3 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 nagyobb citrom vagy narancs frissen facsart leve
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 17 dkg kristálycukor (aki édesebben szereti, több cukrot is használhat)
  • 1,5 dl forró víz

1. Lépés

A tojások sárgáját a tejjel, a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral vízgőz felett krémmé főzzük.

2. Lépés

A cukrot a forró vízben feloldjuk, hozzákeverjük a frissen facsart citrom és narancs levet. A krémhez fokozatosan hozzákeverjük a joghurtot, majd a cukros citromlevet.  Figyeljünk  arra, hogy a joghurt kellően lehűtse a  krémet, mert különben a citromlétől pikk-pakk összeugorhat.

3. Lépés

A fagylaltkrémet egy nagy méretű dobozba  adagoljuk és legalább egy-két órára fagyasztóba tesszük.

4. Lépés

A  három tojás fehérjét habbá verjük és két óra elteltével a hűtőben lévő krémhez adjuk. A fagylalt 5-6 óra elteltével fogyasztható, ki mennyire lágyan szereti.

Fogás: Cimkék: , Hozzávalók: , , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.6 / 5)

4.6 5 41
Értékeld a receptet!

41 személy értékelt

11 757 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Málnasorbet tejszínhabbal

  • Diétás erdei gyümis fagylalt

  • Szupergyors banán fagylalt

  • Kekszes-tejszínes fagylalt

  • Vaníliafagylalt sárgabarackkal és vodkával

Kommentek

  • Good babe

    Tojás a fagyiba???? Nyáron? Jó ég, ez aztán a szalmonella melegágya…

    • Fekete Alberta

      Miért te nem szoktál például tükörtojást enni nyáron? Szalmonellát nem csak nyáron lehet kapni. A fagylalt szerinted miből készül? Gondolom, akkor még azt sem ettél…

    • Fekete Alberta

      Miért te nem szoktál tükörtojást enni nyáron? Szalmonellát nem csak nyáron lehet kapni. A fagylalt szerinted miből készül? Gondolom, akkor még azt sem ettél…

    • Mucsacso

      Húú ember… Ha csöndben maradsz jobban jársz… Ülj le szőkeség. Nálad a fagylalt kimerül a szörp vizzel és be a fagyóba esetnél…

    • mado

      …akkor nem eszel vanília fagylaltot sem? ez a butaság non plusz ultrája…neharagudj…ha hőkezelve van, azaz főzve, semmi baj nem lehet… amúgy fagyit nyáron szoktak leginkább enni (kivéve én, télen, nyáron is)

  • Cat

    Good babe egyetértek!!

  • Kelly799

    Szerintem hülyeség, hogy ezen vitatkoztok, hogy melyikben van tojás és melyikben nincs. Albertának abban igaza van, hogy nem csak a fagyi okozhatja a betegséget. Ennyi erővel ne egyen nyáron senki se semmilyen tojásterméket, mert véged lesz. Nagyanyáink is tojásból készítették a fagyit, mégse lett semmi bajuk. Az a baj, hogy ebben a világban már mindennek hatalmas feneket kerítenek. A véleményem az, hogy aki fagyit szeretne készíteni az év bármelyik szakában, az csinálja nyugodtan, de mindig figyeljen oda bármilyen alapanyagról is van szó. Akinek meg nem tetszik a tojás alapú recept, akkor nemes egyszerűséggel ne csinálja meg és ne nyávogjon. Ízlések és pofonok drágáim! :)