Igazi, házi citromfagylalt

2012-04-02
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 5:0 p

Mit nekünk Algida vagy Carte’Dor?

Mert most otthon is elkészítheted kedvenc fagylaltodat. Íme a nyári citrom kedvenc!

Ezeket szerezd be:

  • 7 dl joghurt
  • 4 dl tej (vagy tej és tejszín vegyesen)
  • 3 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 nagyobb citrom vagy narancs frissen facsart leve
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 17 dkg kristálycukor (aki édesebben szereti, több cukrot is használhat)
  • 1,5 dl forró víz

1. Lépés

A tojások sárgáját a tejjel, a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral vízgőz felett krémmé főzzük.

2. Lépés

A cukrot a forró vízben feloldjuk, hozzákeverjük a frissen facsart citrom és narancs levet. A krémhez fokozatosan hozzákeverjük a joghurtot, majd a cukros citromlevet.  Figyeljünk  arra, hogy a joghurt kellően lehűtse a  krémet, mert különben a citromlétől pikk-pakk összeugorhat.

3. Lépés

A fagylaltkrémet egy nagy méretű dobozba  adagoljuk és legalább egy-két órára fagyasztóba tesszük.

4. Lépés

A  három tojás fehérjét habbá verjük és két óra elteltével a hűtőben lévő krémhez adjuk. A fagylalt 5-6 óra elteltével fogyasztható, ki mennyire lágyan szereti.

Fogás: Cimkék: , Hozzávalók: , , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.6 / 5)

4.6 5 44
Értékeld a receptet!

44 személy értékelt

22 041 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Joghurtos szederfagyi

  • Málnasorbet tejszínhabbal

  • Diétás erdei gyümis fagylalt

  • Szupergyors banán fagylalt

  • Kekszes-tejszínes fagylalt

Kommentek