Fehérspárga bacon köntösben kapros joghurt mártással

2015-07-14
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 30 perc

A mai menü: Fehérspárga bacon köntösben kapros joghurt mártással, párolt rizzsel és zöldségekkel.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg fehérspárga (4 db)
  • 10 dkg bacon (10 szelet)
  • 1 csésze rizs
  • 4 szál petrezselyem
  • 1 csésze mexikói zöldségkeverék
  • 2 ek joghurt
  • 2 szál kapor
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors
  • 1 mk cukor
  • 1 ek olívaolaj

1. lépés

A rizst a főzés előtt néhány órával beáztatom.

2. lépés

A spárgákat megpucolom, a végeket levágom, sós, cukros vízben előfőzöm. A rizst és a zöldségeket megpárolom. A petrezselymet, kaprot aprítom.

3. lépés

A spárgákat betekerem a baconba, olajban megsütöm.

4. lépés

Tálaláskor a spárgákat a tányérra teszem, meglocsolom a kapros joghurttal, mellé teszek formázva petrezselymes rizst és zöldségeket. Díszítem egy kaporszállal.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

871 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöldbabos-zöldséges egytál szalonnával és marhahússal

  • Vörösboros-tejfölös-gombás-zöldborsós zöldségragu

  • Fehérboros zöldborsós spenótos kolbászos gomba

  • Sonkába tekert spárga spenótágyon sült krumplival

  • Lecsós sertéstarja zöldborsópürével

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    784 kcal
  • Zsír

    29,4 g
  • Koleszterin

    56 mg
  • Szénhidrát

    96,7 g
  • Cukor

    11 g
  • Fehérje

    32 g

Comments are closed.