Vörösboros-tejfölös-gombás-zöldborsós zöldségragu
2015-07-02- Típus: Zöldséges egytálételek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
Húsmentes, ezért vegetáriánusoknak is ajánlom.
Ezeket szerezd be:
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 db csiperkegomba
- 10 dkg zöldborsó
- 2 db nagyobb krumpli
- 1 db paradicsom
- 3 szál petrezselyem (+1 szál díszítéshez)
- 4 db chilipaprika
- olívaolaj
- 1 dl paradicsomszósz
- chiliszósz (ízlés szerint)
- 1 dl vörösbor
- 1 dl tejföl
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
1. lépés
A krumplit megpucolom, felvágom, felteszem főni.
2. lépés
A hagymákat aprítom, a gombát szeletelem, kevés olajon dinsztelem.
3. lépés
Belerakom a zöldborsót is. Közben a paradicsomot nyolcadolom, majd hozzáadom a zöldségekhez. Fűszerezem.
4. lépés
Beleöntöm a vörösbort, a paradicsomszószt és a chiliszószt, végül a tejfölt. Hozzáadom a krumplit, összekeverem, tálalok.
5. lépés
Tálaláskor teszek rá tejfölt és petrezselyemlevelet.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
1 985 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
545 kcal -
Zsír
14,1 g -
Koleszterin
18 mg -
Szénhidrát
86,5 g -
Cukor
12,3 g -
Fehérje
14 g