Vörösboros-tejfölös-gombás-zöldborsós zöldségragu

2015-07-02
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Húsmentes, ezért vegetáriánusoknak is ajánlom.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db csiperkegomba
  • 10 dkg zöldborsó
  • 2 db nagyobb krumpli
  • 1 db paradicsom
  • 3 szál petrezselyem (+1 szál díszítéshez)
  • 4 db chilipaprika
  • olívaolaj
  • 1 dl paradicsomszósz
  • chiliszósz (ízlés szerint)
  • 1 dl vörösbor
  • 1 dl tejföl
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)

1. lépés

A krumplit megpucolom, felvágom, felteszem főni.

2. lépés

A hagymákat aprítom, a gombát szeletelem, kevés olajon dinsztelem.

3. lépés

Belerakom a zöldborsót is. Közben a paradicsomot nyolcadolom, majd hozzáadom a zöldségekhez. Fűszerezem.

4. lépés

Beleöntöm a vörösbort, a paradicsomszószt és a chiliszószt, végül a tejfölt. Hozzáadom a krumplit, összekeverem, tálalok.

5. lépés

Tálaláskor teszek rá tejfölt és petrezselyemlevelet.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

740 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöldbabos-zöldséges egytál szalonnával és marhahússal

  • Fehérspárga bacon köntösben kapros joghurt mártással

  • Fehérboros zöldborsós spenótos kolbászos gomba

  • Sonkába tekert spárga spenótágyon sült krumplival

  • Lecsós sertéstarja zöldborsópürével

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    545 kcal
  • Zsír

    14,1 g
  • Koleszterin

    18 mg
  • Szénhidrát

    86,5 g
  • Cukor

    12,3 g
  • Fehérje

    14 g