Vörösboros sült csülök hagymás krumpliágyon gombapaprikással

2016-10-20
  • Hány főre: 3
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 3:30 p
  • Elkészítés: 3:45 p

Sertéscsülök már számtalan bejegyzésemben szerepelt. Ez most egy újdonság. Remélem ez is ízleni fog, ha kipróbáljátok.

Ezeket szerezd be:

  • Csülökhöz:
  • 50 dkg Sertéscsülök
  • 1 db Babérlevél
  • 1 gerezd Fokhagyma
  • 1 csipet Bors (3 db egész)
  • 6 közepes db Krumpli
  • 1 közepes db Vöröshagyma
  • 2 szál Rozmaring
  • 6 szál Kakukkfű
  • 1 tk Só (ízlés szerint)
  • 1 tk Bors (ízlés szerint)
  • 0.5 dl Vörösbor
  • 1 ek Sertészsír
  • Gombapaprikáshoz:
  • 15 dkg Csiperkegomba
  • 1 közepes db Vöröshagyma
  • 2 gerezd Fokhagyma
  • 1 db Hegyes erős paprika
  • 1 db Chilipaprika
  • 1 közepes db Paradicsom
  • 1 tk Só (ízlés szerint)
  • 1 tk Bors (ízlés szerint)
  • 1 tk Pirospaprika (ízlés szerint)
  • 1 dl Vörösbor
  • 1 ek Liszt
  • 1 dl Tejföl
  • 1 ek Olívaolaj

1. lépés

A csülök elkészítése: A csülköt alaposan megmosom, majd beleteszem egy fazékba. Öntök rá annyi vizet, hogy ellepje. Beleteszem a babérlevelet, a fokhagymát és a borsot. Lassú tűzön kb. másfél órát főzöm.

2. lépés

Közben megfőzöm a krumplit héjában, megpucolom. Felkarikázom, s egy zsírral kikent serpenyőben sorjában lerakom, sózom, borsozom. Rárakom a felkarikázott hagymát.

3. lépés

Amikor megfőtt a csülök, leszedem a csontról, s a hagymás-krumplis ágyra teszem. Teszek rá zsírt, rozmaring és kakukkfű szálakat, letakarom egy alufóliával, s beteszem a 180 °C fokra előmelegített sütőbe, s hőlégkeverésen 1 óráig sütöm.

4. lépés

A gombapaprikás elkészítése: Amíg a csülök sül, aprítom a hagymákat, felszeletelem a gombát, a hegyes paprikát, felvágom a paradicsomot.

5. lépés

Egy serpenyőben olajon megpirítom a hagymát, a paprikát, majd rádobom a gombát és a paradicsomot, fűszerezem.

6. lépés

15 perces dinsztelés után megszórom a liszttel, ráöntöm a bort, rákanalazom a tejfölt. Összekeverem, felrottyantom.

7. lépés

A csülökről 1 óra elteltével leveszem a fóliát, a csülökre locsolok vörösbort, a sütőt átállítom grillfokozatra, s 200 °C fokon 30 percig tovább sütöm a csülköt.

8. lépés

Tálaláskor szedek a tányérra 1 db csülköt, hagymás krumplit és mellé gombapaprikást.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

502 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Berlini sertéscsülök

  • Főtt füstölt csülök

  • Főtt csülök mustárral

  • Sörös füstölt csülök Pékné módra

  • Vörösboros csülökpörkölt

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1094,3 kcal
  • Zsír

    71,1 g
  • Koleszterin

    143,5 mg
  • Szénhidrát

    67,9 g
  • Cukor

    11,5 g
  • Fehérje

    38,3 g