Csokis-karamellás torta
2013-10-17- Típus: Csokoládétorta, Karamelltorta
- Nemzetiség: Angol
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:20 p
A következő receptet a gyerekek és minden korosztály imádni fogja. Hiszen ki az, aki ellen tud állni a finom csokoládénak?
Ezeket szerezd be:
- 200g karamellás csokoládé
- 200g vaj
- 200g barna cukor
- 100ml tejszín
- 2 tojás
- 200g liszt
- 5 evőkanál kakaópor
- Máz:
- 100g étcsokoládé
- 170g tejszín
- 100 g vaj
- Díszítés:
- cukorgyöngy, kókuszreszelék, darált dió, csokidarabok
1. Lépés
Melegítsük fel a sütőt 160°C-ra. Vajazzunk ki egy 22 x 22 cm szögletes tortaformát, majd béleljük ki sütőpapírral. Tegyük a csokoládét, a vajat és a cukrot egy nagy lábasba 100 ml forró vízzel, és finoman olvasszuk össze. Tegyük félre 2 percre, majd keverjük hozzá a tejszínt, majd a tojásokat.
2. Lépés
Végül keverjük hozzá egy habverővel a lisztet és a kakaót. Addig dolgozzuk, amíg csomómentes lesz, majd öntsük az előkészített formába. Süssük 50-55 percig, tűpróbáig.
3. Lépés
A máz hozzávalóit tegyük egy lábasba, majd alacsony lángon olvasszuk fel. Kenjük a kihűlt sütemény tetejére, amit szórjunk meg színes cukorkákkal, kókuszreszelékkel, cukorgyöngyökkel.
Értékelések
(4.3 / 5)
6 személy értékelt
6 564 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
502 kcal -
Zsír
33g -
Szénhidrát
49g -
Fehérje
6g