Csokis-karamellás torta

2013-10-17
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:20 p

A következő receptet a gyerekek és minden korosztály imádni fogja. Hiszen ki az, aki ellen tud állni a finom csokoládénak?

Ezeket szerezd be:

  • 200g karamellás csokoládé
  • 200g vaj
  • 200g barna cukor
  • 100ml tejszín
  • 2 tojás
  • 200g liszt
  • 5 evőkanál kakaópor
  • Máz:
  • 100g étcsokoládé
  • 170g tejszín
  • 100 g vaj
  • Díszítés:
  • cukorgyöngy, kókuszreszelék, darált dió, csokidarabok

1. Lépés

Melegítsük fel a sütőt 160°C-ra. Vajazzunk ki egy 22 x 22 cm szögletes tortaformát, majd béleljük ki sütőpapírral. Tegyük a csokoládét, a vajat és a cukrot egy nagy lábasba 100 ml forró vízzel, és finoman olvasszuk össze. Tegyük félre 2 percre, majd keverjük hozzá a tejszínt, majd a tojásokat.

2. Lépés

Végül keverjük hozzá egy habverővel a lisztet és a kakaót. Addig dolgozzuk, amíg csomómentes lesz, majd öntsük az előkészített formába. Süssük 50-55 percig, tűpróbáig.

3. Lépés

A máz hozzávalóit tegyük egy lábasba, majd alacsony lángon olvasszuk fel. Kenjük a kihűlt sütemény tetejére, amit szórjunk meg színes cukorkákkal, kókuszreszelékkel, cukorgyöngyökkel.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

6 564 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Villámgyors csokis-mandulás torta

  • Karamell torta Szanitól

  • Csokoládétorta Gizitől

  • Csokis körtetorta liszt nélkül

  • Isteni csokitorta gyümölcsökkel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    502 kcal
  • Zsír

    33g
  • Szénhidrát

    49g
  • Fehérje

    6g