Vörösboros csülökpörkölt
2014-02-27- Típus: Csülök receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 60 perc
Maradt még a hűtőben egy darab főtt csontos csülköm. Gondoltam készítek belőle egy pörköltet. Aki már ismer engem, az tudja, hogy a vörösbor nem maradhat el belőle.
Ezeket szerezd be:
- 250 g főtt füstölt csülök (csontos)
- 50 g füstölt szalonna
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db hegyes csípős zöldpaprika
- 1 db lecsópaprika (piros)
- 1 db lecsópaprika (sárga)
- 2 db paradicsom
- 2 db óriási krumpli
- 1 csokor petrezselyem
- 2 db babérlevél
- köménymag (ízlés szerint)
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- majoranna (ízlés szerint)
- olívaolaj
- 1 dl vörösbor
- 2 evőkanál tejföl
1. Lépés
A krumplit megpucolom, félbe, negyedbe, majd kisebb darabokra vágom, sós vízben megfőzöm.
2. Lépés
A krumplit egy serpenyőben olívaolajon a petrezselyemmel átforgatom.
3. Lépés
A hagymákat apróra vágom, a paprikákat szeletelem, a paradicsomot darabolom, a petrezselymet aprítom, a szalonnát felvágom, a csülköt nagyobb kockákra vágom.
4. Lépés
Egy serpenyőben kevés olívaolajon megsütöm a szalonnát, hozzáadom előbb a vöröshagymát, majd a fokhagymát, megdinsztelem.
5. Lépés
Beleteszem a csülök kockákat, együtt dinsztelem, majd belerakom a paprikákat, végül a paradicsomot és a babérlevelet, fűszerezem.
6. Lépés
A vége felé öntök bele vörösbort, s keverek bele tejfölt.
7. Lépés
Tálaláskor teszek a tányérra a pörköltből és a krumpliból.
TIPP: Chilipaprikát és ecetes uborkát ajánlok mellé.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 361 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
908 kcal -
Zsír
34,5 g -
Koleszterin
148 mg -
Szénhidrát
87 g -
Cukor
11,8 g -
Fehérje
55,9 g