Almaszósz Gizitől

2015-06-30
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Sült és főtt húsok mellé szívesen készítek almaszószt.

Ezeket szerezd be:

  • 5-6 db alma
  • cukor (v. édesítőszer)
  • 3-4 db szegfűszeg
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 dl főzőtejszín
  • víz

1. Lépés

Az almákat hámozzuk meg, a magházukat távolítsuk el, majd vágjuk fel vékony kis kockákra.

2. Lépés

Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ízlés szerint adjunk hozzá cukrot, vaníliás cukrot, tegyük bele szegfűszeget és a fahajat, reszeljük bele a citromhéját, és nyomjuk bele a levét.
Addig főzzük, még az alma teljesen megpuhul. (ez kb. 15 perc)

3. Lépés

A pudingport keverjük simára a tejszínnel, majd állandó keverés mellett csorgassuk az almához. Kevergetve főzzük még pár percig, hogy kellően besűrűsödjön a szósz, majd hűtsük ki langyosra.

4. Lépés

Tálaláskor az elkészült almaszószt kínálhatjuk sült és főtt húsok mellé, de csak úgy magában elkanalazgatva is nagyon finom.

Az ételek elkészítéséhez nem csak megfelelő alapanyagokra, de teljes odaadásra is szükség van.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 158 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Medvehagyma pesto

  • Medvehagymás zöld pesto

  • Medvehagymás-diós pesto

  • Pesto medvehagymából

  • Hagymamártás recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    600 kcal
  • Zsír

    5.9g
  • Szénhidrát

    145.2g
  • Fehérje

    2.6g
  • Koleszterin

    15mg
  • Cukor

    122g