Főtt füstölt csülök

2017-02-01
  • Hány főre: 5
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 2:10 p
  • Elkészítés: 2:15 p

A szándékom az volt, hogy nem főtt csülökként fogyasztom el, hanem megsütöm. A levet pedig egy leveshez használom fel. A receptek még jönnek.

Ezeket szerezd be:

  • 75 dkg Füstölt sertéscsülök
  • 3 db Babérlevél
  • 1 kávéskanál Bors (egész)
  • 1 kávéskanál Köménymag (egész)
  • 6 gerezd Fokhagyma
  • 3 db Chilipaprika
  • 1 tk Só (ízlés szerint)
  • 1 tk Bors (ízlés szerint)

1. lépés

A csülköt alaposan lecsutakoltam.

2. lépés

Felöntöttem vízzel, tettem bele 1 db megpucolt vöröshagymát félbevágva, 6 gerezd fokhagymát, 2 db babérlevelet, 3 db chilipaprikát, 1 tk egész fekete borsot, s sóztam, borsoztam.

3. lépés

Több, mint 2 órát főztem lassú tűzön.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 786 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Berlini sertéscsülök

  • Vörösboros sült csülök hagymás krumpliágyon gombapaprikással

  • Főtt csülök mustárral

  • Sörös füstölt csülök Pékné módra

  • Vörösboros csülökpörkölt

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    586 kcal
  • Zsír

    46 g
  • Koleszterin

    103,5 mg
  • Szénhidrát

    14,1 g
  • Cukor

    6,2 g
  • Fehérje

    26,8 g