Káposztás pogácsa recept

2012-12-01
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 60 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 1:30 p

Az univerzum állásfoglalása szerint a mamám tudja az egyik legfinomabb káposztás pogácsát készíteni. :) Nézzük meg hogyan is készíti.

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg Liszt
  • 15 dkg Káposzta
  • 25 dkg Margarin
  • 1 db Tojás
  • 1 Tojássárgája
  • 2,5 dkg Élesztő
  • 1 evőkanál Só
  • Kevés Tej
  • 1 mokkáskanál Cukor

1. lépés

A langyos tejbe teszünk egy kis cukrot, majd az élesztőt ebben felfuttatjuk. Ezután hozzáadjuk a lisztet, belemorzsoljuk a margarint, beleütjük a tojást és sózzuk. Jó erőteljesen összegyúrjuk. Ha ne adj isten, kemény a tészta, akkor öntsünk hozzá nyugodtan egy kis langyos tejet. A lényeg az, hogy egy lágy és könnyű tésztát kell, hogy kapjunk.

2. lépés

A tészta tetejét egy kicsit liszttel szórjuk meg, takarjuk le, tegyük egy langyos helyre és kelesszük körülbelül 20 percen keresztül. Addig közben a káposztát lereszeljük és olajon megpároljuk. Ha kész, akkor enyhén megsózzuk és várunk vele, míg kihűl.

3. lépés

Ha a tésztánk megkelt, akkor lisztezett deszkán ujjnyi vastagságra nyújtjuk. Káposztával jól beborítjuk a tetejét, majd összehajtjuk és pihentetjük 10 percen át. 10 perc után ismét kinyújtjuk és a tetejét késsel vagy derelyemetszővel ferdén bevágjuk.

4. lépés

Bevágás után pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd tojássárgájával bekenjük és sütőben szép pirosra sütjük.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

6 560 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Juhtúrós-mazsolás pogácsa

  • Sajtos-tejfölös pogácsa

  • Kétmagvas pogácsa

  • Kelesztés nélküli pogácsa

  • Kolbászos-túrós pogácsa

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    985 kcal
  • Összes Zsír

    54,9 g
  • Koleszterin

    96 mg
  • Szénhidrát

    103,6 g
  • Cukor

    4,7 g
  • Fehérje

    19,7 g

Kommentek