Káposztás pogácsa recept
2012-12-01- Típus: Pogácsák, Szénhidrát nap
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 60 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 1:30 p
Az univerzum állásfoglalása szerint a mamám tudja az egyik legfinomabb káposztás pogácsát készíteni. :) Nézzük meg hogyan is készíti.
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg Liszt
- 15 dkg Káposzta
- 25 dkg Margarin
- 1 db Tojás
- 1 Tojássárgája
- 2,5 dkg Élesztő
- 1 evőkanál Só
- Kevés Tej
- 1 mokkáskanál Cukor
1. lépés
A langyos tejbe teszünk egy kis cukrot, majd az élesztőt ebben felfuttatjuk. Ezután hozzáadjuk a lisztet, belemorzsoljuk a margarint, beleütjük a tojást és sózzuk. Jó erőteljesen összegyúrjuk. Ha ne adj isten, kemény a tészta, akkor öntsünk hozzá nyugodtan egy kis langyos tejet. A lényeg az, hogy egy lágy és könnyű tésztát kell, hogy kapjunk.
2. lépés
A tészta tetejét egy kicsit liszttel szórjuk meg, takarjuk le, tegyük egy langyos helyre és kelesszük körülbelül 20 percen keresztül. Addig közben a káposztát lereszeljük és olajon megpároljuk. Ha kész, akkor enyhén megsózzuk és várunk vele, míg kihűl.
3. lépés
Ha a tésztánk megkelt, akkor lisztezett deszkán ujjnyi vastagságra nyújtjuk. Káposztával jól beborítjuk a tetejét, majd összehajtjuk és pihentetjük 10 percen át. 10 perc után ismét kinyújtjuk és a tetejét késsel vagy derelyemetszővel ferdén bevágjuk.
4. lépés
Bevágás után pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd tojássárgájával bekenjük és sütőben szép pirosra sütjük.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
6 560 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
985 kcal -
Összes Zsír
54,9 g -
Koleszterin
96 mg -
Szénhidrát
103,6 g -
Cukor
4,7 g -
Fehérje
19,7 g