Tavaszi omlett
2013-06-15- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 60 perc
A következő omlett recepttel leptem meg a párom minap. Nagyon ízlett neki, még a munkahelyre is vitt belőle.
Ezeket szerezd be:
- 5 tojás
- 6 burgonya
- 1 kis cukkini
- 1 kis póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- snidling
- 4-5 kis virág brokkoli
- 125 ml tej
- só, bors ízlés szerint
- olaj
1. lépés
Az összes zöldséget alaposan megtisztítjuk. A burgonyát kockákra vágjuk, majd egy kicsit előfőzzük. Hagyjuk lehűlni. Ha nyers brokkolit használnánk, akkor azt is nyugodtan a burgonyával együtt előfőzhetjük, de jobban járunk, ha mélyfagyasztott verziót használunk.
2. lépés
A póréhagymát felkarikázzuk, a fokhagymát szeletekre vágjuk, a cukkinit meghámozás után szintén kockákra vágjuk. Egy serpenyőben melegítsünk olajat és pirítsuk meg a fokhagymát a póréhagymát, majd tegyük bele az összes zöldséget.
3. lépés
Fűszerezzük ízlés szerint sóval és borssal, és óvatosan keverjük össze az egészet, és főzzük egy darabig. A tojásokat üssük egy tálba, alaposan keverjük össze a tejjel, és öntsük hozzá a zöldségekhez.
4. lépés
Fedjük le fedővel, és főzzük, amíg a tojás megkeményedik. Alacsony lángon dolgozzunk, hogy ne égessük le az alját. Tálaláskor meghintjük snidlinggel.
Figyeljünk oda, hogy érdemesebb valamilyen vastagabb aljú serpenyőt, teflon vagy kerámia edényt használni, mert abban biztos, hogy nem ég le.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 283 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
329 kcal -
Zsír
6.6g -
Szénhidrát
55g -
Fehérje
14.4g