Tavaszi omlett

2013-06-15
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 60 perc

A következő omlett recepttel leptem meg a párom minap. Nagyon ízlett neki, még a munkahelyre is vitt belőle.

Ezeket szerezd be:

  • 5 tojás
  • 6 burgonya
  • 1 kis cukkini
  • 1 kis póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • snidling
  • 4-5 kis virág brokkoli
  • 125 ml tej
  • só, bors ízlés szerint
  • olaj

1. lépés

Az összes zöldséget alaposan megtisztítjuk. A burgonyát kockákra vágjuk, majd egy kicsit előfőzzük. Hagyjuk lehűlni. Ha nyers brokkolit használnánk, akkor azt is nyugodtan a burgonyával együtt előfőzhetjük, de jobban járunk, ha mélyfagyasztott verziót használunk.

2. lépés

A póréhagymát  felkarikázzuk, a fokhagymát szeletekre vágjuk, a cukkinit meghámozás után szintén kockákra vágjuk. Egy serpenyőben melegítsünk olajat és pirítsuk meg a fokhagymát a póréhagymát, majd tegyük bele az összes zöldséget.

3. lépés

Fűszerezzük ízlés szerint sóval és borssal, és óvatosan keverjük össze az egészet, és főzzük egy darabig. A tojásokat üssük egy tálba, alaposan keverjük össze a tejjel, és öntsük hozzá a zöldségekhez.

4. lépés

Fedjük le fedővel, és főzzük, amíg a tojás megkeményedik. Alacsony lángon dolgozzunk, hogy ne égessük le az alját. Tálaláskor meghintjük snidlinggel.

Figyeljünk oda, hogy érdemesebb valamilyen vastagabb aljú serpenyőt, teflon vagy kerámia edényt használni, mert abban biztos, hogy nem ég le.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 954 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Alma-répa-sütőtök smoothie

  • Spárgás sült sonka tükörtojással és krumplival

  • Reggeli áfonyás smoothie

  • Húsvéti reggeli sonkával-tojással és pestos toasttal

  • Gyümölcsös és diós zabkása szójatejjel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    329 kcal
  • Zsír

    6.6g
  • Szénhidrát

    55g
  • Fehérje

    14.4g