Egyszerű Rizsfelfújt

2014-03-29
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Ha készülünk a húsvétra, akkor mindenképpen próbáljuk ki a következő receptet. Gyors, egyszerű, mégis imádni való! 1 bögre mérete 250 ml.

Ezeket szerezd be:

  • 1 bögre rizs
  • 3 bögre tej
  • 4 ek. barna cukor
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 2 kk. vaj
  • 2 tojás + 2 tojásfehérje
  • csipet só
  • 2 rúd vanília kikapart magjai
  • zsemlemorzsa

1. lépés

A rizst jól átmossuk, majd a cukorral, a vaníliával (kikapart magokkal vagy akár vaníliás cukorral) és sóval a tejben feltesszük főni. Közepes lángon, folyamatos keverés mellett készre főzzük. Ha kész, 15 percet félretesszük pihenni, majd féllangyosra hűtjük.

2. lépés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Előveszünk négy tetszőleges felfújt formát. Megkenünk vajjal, majd zsemlemorzsát szórunk bele.

3. lépés

A kész tejberizsbe keverjük a reszelt citromhéjat, egy kis levet, a vajat, a tojássárgáját. A fehérjéket kemény habbá verjük, majd laza mozdulatokkal a masszába belekeverjük.

4. lépés

A krémet elosztjuk a formákban, majd előmelegített sütőben 20 perc alatt készre, aranybarnára sütjük.
Tálaljuk a formában, reszelt citromhéjjal, lekvárral.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 315 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Narancsos rizsfelfújt áfonyával

  • Mazsolás rizskoch sárgabaracklekvárral

  • Olasz rizstorta

  • Rizskók baracklekvárral (Rizscoch)

  • Mézes-almás rizsfelfújt recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    278 kcal
  • Zsír

    9.6g
  • Koleszterin

    129mg
  • Szénhidrát

    38.2g
  • Cukor

    12g
  • Fehérje

    10.1g