Egyszerű Rizsfelfújt
2014-03-29- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 40 perc
Ha készülünk a húsvétra, akkor mindenképpen próbáljuk ki a következő receptet. Gyors, egyszerű, mégis imádni való! 1 bögre mérete 250 ml.
Ezeket szerezd be:
- 1 bögre rizs
- 3 bögre tej
- 4 ek. barna cukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 2 kk. vaj
- 2 tojás + 2 tojásfehérje
- csipet só
- 2 rúd vanília kikapart magjai
- zsemlemorzsa
1. lépés
A rizst jól átmossuk, majd a cukorral, a vaníliával (kikapart magokkal vagy akár vaníliás cukorral) és sóval a tejben feltesszük főni. Közepes lángon, folyamatos keverés mellett készre főzzük. Ha kész, 15 percet félretesszük pihenni, majd féllangyosra hűtjük.
2. lépés
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Előveszünk négy tetszőleges felfújt formát. Megkenünk vajjal, majd zsemlemorzsát szórunk bele.
3. lépés
A kész tejberizsbe keverjük a reszelt citromhéjat, egy kis levet, a vajat, a tojássárgáját. A fehérjéket kemény habbá verjük, majd laza mozdulatokkal a masszába belekeverjük.
4. lépés
A krémet elosztjuk a formákban, majd előmelegített sütőben 20 perc alatt készre, aranybarnára sütjük.
Tálaljuk a formában, reszelt citromhéjjal, lekvárral.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 315 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
278 kcal -
Zsír
9.6g -
Koleszterin
129mg -
Szénhidrát
38.2g -
Cukor
12g -
Fehérje
10.1g