Medvehagymás rántotta igen gazdagon

2014-06-11
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Könnyű, finom, s relatíve gyorsan elkészíthető étel. Nagyon ízletes finomságokkal van teli.

Ezeket szerezd be:

  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál tej
  • 2 szál virsli
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 levél medvehagyma
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 2 db chilipaprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 db krumpli
  • 1 db csiperkegomba
  • 2 szál újhagyma (zöldjével)
  • 1-2 szál petrezselyem
  • olívaolaj
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)

1. Lépés

A krumplit megfőzöm, villával szétnyomkodom.

2. Lépés

A tojást egy kevés tejjel felverem, sózom, borsozom, megszórom paprikával.

3. Lépés

A hagymát, fokhagymát, petrezselymet aprítom. A medvehagymát, újhagyma zöldjét, paprikákat és a gombát szeletelem, a paradicsomot nagyobb darabokra vágom.

4. Lépés

Egy serpenyőben olajon a hagymákat dinsztelem.

5. Lépés

Hozzáadom a paprikákat, a krumplit, fűszerezem, ráöntöm a tojást.

6. Lépés

Beleteszem a paradicsomot és a gombát, majd végül a petrezselymet, a medvehagymát és az újhagyma zöldjét.

7. Lépés

Utánafűszerezem ha kell, majd tálalom.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 192 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Spenótos-sonkás-sajtos omlett

  • Spenótos frittata baconnal, zöldségekkel és reszelt sajttal

  • Omlett gombával és kolbásszal

  • Mediterrán omlett gazdagon

  • Mediterrán omlett négyféle sajttal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    475 kcal
  • Zsír

    29,1 g
  • Koleszterin

    195 mg
  • Szénhidrát

    38,9 g
  • Cukor

    9,9 g
  • Fehérje

    16,7 g