Spenótos frittata baconnal, zöldségekkel és reszelt sajttal

2016-09-07
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 20 perc

A frittata az olaszok rántottája. A hozzávalók tetszőlegesek, én most ezt a változatot készítettem el.

Ezeket szerezd be:

  • 15 dkg Spenót
  • 1 db Újhagyma (zöldjével)
  • 2 gerezd Fokhagyma
  • 1 db Hegyes erős paprika
  • 3 db Chilipaprika
  • 2 közepes db Paradicsom
  • 6 nagy db Csiperkegomba (törzse kell)
  • 3 db Tojás
  • 0.5 dl Tej
  • 5 dkg Bacon szalonna (aprított)
  • 3 ek Olívaolaj
  • 5 dkg Parmezán sajt
  • 1 tk Só (ízlés szerint)
  • 1 tk Bors (ízlés szerint)
  • 1 tk Pirospaprika (ízlés szerint)
  • 1 tk Kakukkfű (ízlés szerint)
  • 1 kiskanál Oregánó (ízlés szerint)

1. lépés

A hagymát, a paprikát, s a gombát felszeletelem, a fokhagymát aprítom, a paradicsomot nyolcadolom. A hagyma zöldjét félreteszem. A spenótot felvagdalom.

2. lépés

Egy nyél nélküli serpenyőben az olajon megdinsztelem a hagymát. Hozzáteszem a zöldségeket, fűszerezem. Időnként megkeverem.

3. lépés

Közben a tojást a tejjel felverem, fűszerezem, a zöldségekre öntöm.

4. lépés

A sajtot lereszelem, a rántottára szórom.

5. lépés

10 perc elteltével rászórom az újhagyma zöldjét, s a serpenyőt beteszem a 200 °C fokra előmelegített sütőbe, s grillfokozaton még bő 10 percig sütöm.

6. lépés

A rántotta felét tányérra szedem, szórok még rá kakukkfűvel és oregánót, kenyérrel fogyasztom.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

770 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Spenótos-sonkás-sajtos omlett

  • Omlett gombával és kolbásszal

  • Mediterrán omlett gazdagon

  • Mediterrán omlett négyféle sajttal

  • Medvehagymás rántotta igen gazdagon

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    752,2 kcal
  • Zsír

    49 g
  • Koleszterin

    326,2 mg
  • Szénhidrát

    50 g
  • Cukor

    22,1 g
  • Fehérje

    41,2 g