Spenótos frittata baconnal, zöldségekkel és reszelt sajttal
2016-09-07- Típus: Omlett receptek
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 20 perc
A frittata az olaszok rántottája. A hozzávalók tetszőlegesek, én most ezt a változatot készítettem el.
Ezeket szerezd be:
- 15 dkg Spenót
- 1 db Újhagyma (zöldjével)
- 2 gerezd Fokhagyma
- 1 db Hegyes erős paprika
- 3 db Chilipaprika
- 2 közepes db Paradicsom
- 6 nagy db Csiperkegomba (törzse kell)
- 3 db Tojás
- 0.5 dl Tej
- 5 dkg Bacon szalonna (aprított)
- 3 ek Olívaolaj
- 5 dkg Parmezán sajt
- 1 tk Só (ízlés szerint)
- 1 tk Bors (ízlés szerint)
- 1 tk Pirospaprika (ízlés szerint)
- 1 tk Kakukkfű (ízlés szerint)
- 1 kiskanál Oregánó (ízlés szerint)
1. lépés
A hagymát, a paprikát, s a gombát felszeletelem, a fokhagymát aprítom, a paradicsomot nyolcadolom. A hagyma zöldjét félreteszem. A spenótot felvagdalom.
2. lépés
Egy nyél nélküli serpenyőben az olajon megdinsztelem a hagymát. Hozzáteszem a zöldségeket, fűszerezem. Időnként megkeverem.
3. lépés
Közben a tojást a tejjel felverem, fűszerezem, a zöldségekre öntöm.
4. lépés
A sajtot lereszelem, a rántottára szórom.
5. lépés
10 perc elteltével rászórom az újhagyma zöldjét, s a serpenyőt beteszem a 200 °C fokra előmelegített sütőbe, s grillfokozaton még bő 10 percig sütöm.
6. lépés
A rántotta felét tányérra szedem, szórok még rá kakukkfűvel és oregánót, kenyérrel fogyasztom.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 106 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
752,2 kcal -
Zsír
49 g -
Koleszterin
326,2 mg -
Szénhidrát
50 g -
Cukor
22,1 g -
Fehérje
41,2 g