Spenótos-sonkás-sajtos omlett

2017-09-06
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 25 perc

A hűtőben volt még spenót, amivel kezdeni kellett valamit, s nem volt kedvem sokáig főzőcskézni, így egy omlett mellett döntöttem.

Ezeket szerezd be:

  • 15 dkg Spenót
  • 1 gerezd Fokhagyma
  • 1 közepes db Paradicsom
  • 5 dkg Gépsonka
  • 5 dkg Trappista sajt
  • 2 db Tojás
  • 1 tk Só
  • 1 tk Bors
  • 1 dl Tej
  • 1 ek Liszt
  • 1 ek Olívaolaj

1. lépés

A spenótot alaposan megmosom, félbevágom, a paradicsomot nyolcadolom, a fokhagymát aprítom. A sajtot lereszelem, a sonkát felkockázom.

2. lépés

A tojást összekeverem a tejjel, a liszttel és a sajt felével. Sózom, borsozom.

3. lépés

Egy serpenyőben olajon megpirítom a sonkát, egy keveset félreteszek. Ráteszem a spenótot, a fokhagymát és a paradicsomot.

4. lépés

Kis idő után hozzáöntöm a tojást. Megsütöm.

5. lépés

Rakok rá egy chilit, s rászórom a félretett sonkát, valamint a sajt másik felét is.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

227 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Spenótos frittata baconnal, zöldségekkel és reszelt sajttal

  • Omlett gombával és kolbásszal

  • Mediterrán omlett gazdagon

  • Mediterrán omlett négyféle sajttal

  • Medvehagymás rántotta igen gazdagon

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    713,9 g kcal
  • Zsír

    44,9 g
  • Koleszterin

    415 mg
  • Szénhidrát

    35 g
  • Cukor

    7,5 g
  • Fehérje

    47,3 g