Omlett gombával és kolbásszal

2016-07-13
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 25 perc

A hűtőt akartam tehermentesíteni. Találtam egy pár dolgot, ami kiválóan passzolt ehhez az ételhez.

Ezeket szerezd be:

  • 10 dkg Lángolt kolbász
  • 3 db Újhagyma zöldje
  • 1 gerezd Fokhagyma
  • 15 dkg Csiperkegomba
  • 0.5 db Hegyes erős paprika
  • 1 db Chilipaprika (+ 1 db díszítéshez)
  • 1 db Paradicsom
  • 2 db Tojás
  • 1 dl Tej
  • 1 ek Liszt
  • 1 kiskanál Só (ízlés szerint)
  • 1 kiskanál Bors (ízlés szerint)
  • 1 kiskanál Pirospaprika (ízlés szerint)
  • 2 ek Olaj

1. lépés

A zöldségeket és a kolbászt felszeletelem.

2. lépés

Egy serpenyőbe olajat locsolok, belerakom a zöldségeket (az újhagyma zöldje nélkül) és a kolbászt, fűszerezem. Fedő alatt dinsztelem.

3. lépés

Közben a tojást felverem, hozzákeverem a tejet és a lisztet, sózom, borsozom. Beleöntöm a serpenyőbe. Rászórom az újhagyma zöldjét középre teszek egy chilit. Megsütöm.

Kenyérrel fogyasztom, vörösbort iszom hozzá. Nektek is ezt ajánlom.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(3 / 5)

3 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

661 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Spenótos-sonkás-sajtos omlett

  • Spenótos frittata baconnal, zöldségekkel és reszelt sajttal

  • Mediterrán omlett gazdagon

  • Mediterrán omlett négyféle sajttal

  • Medvehagymás rántotta igen gazdagon

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    351 kcal
  • Zsír

    21,8 g
  • Koleszterin

    190 mg
  • Szénhidrát

    29,9 g
  • Cukor

    10 g
  • Fehérje

    14,4 g