Finomfőzelék recept

2012-09-11
Finomfőzelék
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Húú… Iskolában milyen sokat is adtak nekünk. Istentelenül jól készítették el. Repetáért mindig sorban álltam. Én így szoktam elkészíteni.

Ezeket szerezd be:

  • 15 dkg Sárgarépa
  • 15 dkg Karalábé
  • 25 dkg fejtett Zöldborsó
  • 2 evőkanál Olaj
  • 2 dkg Liszt
  • Petrezselyem zöldje
  • Kevés Cukor

1. lépés

A karalábét és a sárgarépát kicsi, apró kockákra vágjuk, majd borsóval együtt feltesszük főni. Annyi vízzel öntsük fel, hogy ellepje. Ízlés szerint sóval és cukorral fűszerezzük.

2. lépés

Amikor már megpuhultak a zöldségek, akkor lisztből és olajból rántást készítünk és besűrítjük a zöldséget. Felforraljuk az egészet és frissen vágott petrezselyem zöldjével megszórjuk. Tovább forraljuk. Akkor lesz kész a főzelék, amikor számunkra eléri a kellő sűrűséget.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2,810 megtekintés

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    314 kcal
  • Összes Zsír

    14,5 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    38,7 g
  • Cukor

    13,6 g
  • Fehérje

    9,9 g