Finomfőzelék recept
2012-09-11- Típus: Finomfőzelék receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
Húú… Iskolában milyen sokat is adtak nekünk. Istentelenül jól készítették el. Repetáért mindig sorban álltam. Én így szoktam elkészíteni.
Ezeket szerezd be:
- 15 dkg Sárgarépa
- 15 dkg Karalábé
- 25 dkg fejtett Zöldborsó
- 2 evőkanál Olaj
- 2 dkg Liszt
- Petrezselyem zöldje
- Só
- Kevés Cukor
1. lépés
A karalábét és a sárgarépát kicsi, apró kockákra vágjuk, majd borsóval együtt feltesszük főni. Annyi vízzel öntsük fel, hogy ellepje. Ízlés szerint sóval és cukorral fűszerezzük.
2. lépés
Amikor már megpuhultak a zöldségek, akkor lisztből és olajból rántást készítünk és besűrítjük a zöldséget. Felforraljuk az egészet és frissen vágott petrezselyem zöldjével megszórjuk. Tovább forraljuk. Akkor lesz kész a főzelék, amikor számunkra eléri a kellő sűrűséget.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
6 055 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
314 kcal -
Összes Zsír
14,5 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
38,7 g -
Cukor
13,6 g -
Fehérje
9,9 g