Mediterrán omlett gazdagon
2016-06-02- Típus: Omlett receptek
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 1
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 20 perc
Sokkal gazdagabb, s finomabb, mint egy sima rántotta. Nagyétkű embernek egytál, de két személy is jóllakik vele vacsorára, egy szelet kenyérrel.
Ezeket szerezd be:
- 30 g Trappista sajt
- 3 db Tojás
- 1 szelet Bacon szalonna
- 3 szelet Gépsonka
- 1 db Vöröshagyma
- 1 gerezd Fokhagyma
- 2 db Újhagyma (zöldjével)
- 1 db Paprika
- 1 db Hegyes erős paprika
- 3 db Chilipaprika
- 1 db Paradicsom
- 40 g Csiperkegomba (1 db nagy)
- 10 db Olívabogyó (chililivel töltött)
- 10 db Olívabogyó (mag nélküli)
- 1 ek Olívaolaj
- 1 kiskanál Só (ízlés szerint)
- 1 kiskanál Pirospaprika (csípős, ízlés szerint)
- 1 kiskanál Bors (ízlés szerint)
- 1 kiskanál Oregánó (ízlés szerint)
- 2 ek Tej
- 1 ek Liszt
1. lépés
A bacont kockára vágom, a hagymát félbevágom felkarikázom, a fokhagymát aprítom, az újhagymát, a gombát felszeletelem, a paprikákat felkarikázom, a paradicsomot nyolcadolom, majd félbevágom. A pizzasonkát kockára vágom.
2. lépés
Egy kevés olajon a bacont megpirítom, hozzáadom a pizzasonkát, a hagymákat (az újhagyma zöldje nélkül), majd a paprikákat, később a paradicsomot, a gombát és az olajbogyókat. Fűszerezem.
3. lépés
Közben a tojásokat a tejjel és a liszttel felverem, a zöldségekhez öntöm. Ráreszelem a sajtot. Megszórom az újhagyma zöldjével.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 625 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1326,4 kcal -
Zsír
73,7 g -
Koleszterin
656,4 mg -
Szénhidrát
108,7 g -
Cukor
41,4 g -
Fehérje
75,8 g