Darált hússal töltött gomba paradicsomszószban

2014-06-25
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:15 p

Töltött gomba másképp. Miután több töltött gombát is feltettem, valami újat akartam kreálni. Remélem sikerült. Nekem nagyon ízlett!

Ezeket szerezd be:

  • 5 db óriási csiperkegomba
  • olívaolaj
  • 3 db nagyobb krumpli
  • - : : : A töltelékhez : : : -
  • 1 db nagyobb vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg vegyes darált hús (marha és sertés)
  • 200 g bacon
  • 60 g rizs
  • 1 db tojás
  • 1 db hegyes csípős zöldpaprika
  • 1 db chilipaprika
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • 2 db újhagyma (szárával)
  • 2 szál petrezselyem
  • vegeta (ízlés szerint)
  • majoranna (ízlés szerint)
  • fokhagymás-petrezselyem fűszerkeverék (ízlés szerint)
  • kakukkfű (ízlés szerint)
  • 100 g füstölt sajt
  • 100 g sajt (trappista)
  • - : : : A paradicsomszószhoz : : : -
  • 1 db kicsi vöröshagyma
  • 0.5 db újhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db chilipaprika
  • 140 g paradicsomsűritmény
  • 1 evőkanál ketchup
  • chiliszósz (ízlés szerint)
  • 0.5-1 dl víz
  • só (ízlés szerint)
  • 1 db csirkehúsleves-kocka
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • fokhagyma-petrezselyem fűszerkeverék (ízlés szerint)
  • kakukkfű (ízlés szerint)
  • bazsalikom (ízlés szerint)
  • majoranna (ízlés szerint)
  • 6 szál metélőhagyma
  • rozmaring (ággal)
  • kakukkfű (ággal)

1. Lépés

A gombáknak kiveszem a törzsét. A rizst megfőzöm, keverőtálba teszem.

2. Lépés

A hagymákat, paprikákat aprítom, a bacon szalonnát szeletelem, kevés olívaolajon megdinsztelem, majd hozzáadom a darált húst, fehéredésig dinsztelem.

3. Lépés

Beleteszem a keverő tálba, fűszerezem, ütök bele egy tojást, sózom, borsozom, megszórom paprikával, összekeverem. A sajtokat lereszelem.

4. Lépés

Egy nyél nélküli serpenyőben a hagymákat olívaolajon megdinsztelem.

5. Lépés

Hozzáadom a paradicsompürét, öntök hozzá vizet, ketchupot, chiliszószt, fűszerezem, felforralom.

6. Lépés

Belehelyezem a gombafejeket, mellé a törzseket, a gombafejekbe pakolom a tölteléket, teszek rá chilipaprikát, valamint rozmaring- és kakukkfű ágakat. Fedő alatt rotyogtatom.

7. Lépés

Majd ráteszem a füstölt sajtot, kis idő múltán a trappistát, melléteszem az időközben megfőtt és megpucolt krumplikat.

8. Lépés

Sózom, fűszerezem, öntök rá vörösbort, s a serpenyőt beteszem a 180 ºC fokra előmelegített sütőbe és grill fokozaton aranybarnára sütöm.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 374 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sertésmájkrémmel és ordasajttal töltött gombafejek

  • Kolbásszal és sajttal töltött gombafejek

  • Sonkával-tejföllel-sajttal töltött gomba

  • Túrós-tejfölös gomba csőben sütve

  • Zöldséges darált hússal töltött gomba

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    926 kcal
  • Zsír

    50,7 g
  • Koleszterin

    193 mg
  • Szénhidrát

    63 g
  • Cukor

    7,1 g
  • Fehérje

    57,2 g