Kukorica krémleves
2013-01-16- Típus: Krémlevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 45 perc
Mostanában elég sok krémlevest csinálok, sokkal jobban csúsznak ezek a tejszínes levesek, mint bármelyik másik és ráadásul laktató is.
Ezeket szerezd be:
- 3 krumpli
- 2 konzerv kukorica
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
- 1 tk kakukkfű
- 2 dl tejszín
- 1/tk őrölt kömény
- 10 dkg szalonna
- 1 leveskocka
1. lépés
A szalonnát apró kockákra vágjuk, majd elkezdjük megpirítani. Később hozzá tesszük a hagymát és a fokhagymát, majd együtt megkapatjuk egy kicsit. Hozzáadjuk a megmosott, meghámozott és felkockázott krumplit és annyi ízzel öntjük fel, ami ellepi. Keverjünk el benne egy leveskockát vagy ízesítsük vegetával.
2. lépés
Ha a krumplik megpuhultak, hozzáöntöm a kukoricát és a tejszínt, majd párszor megkeverjük és éppen hogy felforraljuk. Ekkor ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és ízesítsük a fűszerekkel.
3. lépés
Előveszek egy botmixert, majd nagyjából összeturmixolom. Ha valaki sűrűjével szereti, akkor hagyhatunk benne egész krumplikat és kukoricát. Forrásig főzzük újra, utána kész is.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
6 036 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
496 kcal -
Zsír
26.5g -
Szénhidrát
39.4g -
Fehérje
25.8g