Diós puszedli

2012-11-05
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Ha Karácsony, akkor egyértelműen puszedli. Ez a másik kedvenc a mézeskalács és a kuglófok mellett.

Ezeket szerezd be:

  • 1 csésze sótlan vaj
  • 1/4 csésze cukor kristálycukor
  • 1/2 teáskanál só
  • 2 teáskanál vanília
  • 2 csésze liszt
  • 1,5 csésze dió
  • porcukor

1. lépés

Keverjük a vajat és a cukrot együtt krémes állagúra. Tegyük hozzá a sót és a vaníliát. Lassan hozzáadjuk a lisztet, folyamatosan keverve hozzá. Jöhet bele az apróra vágott dió és keverjük, amíg összeáll.

2. lépés

Gyúrjuk össze a tésztát és alakítsunk belőle kisebb-nagyobb golyókat, és helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, viszonylag távol egymástól. Süssük 30 percig 180°C-on.

3. lépés

Amint kivettük a sütőből, forgassuk meg őket porcukorban, míg még meleg. Legyünk óvatosak, mert rendkívül törékenyek. Hűtsük le egy rácson.

Ha a puszedliket már teljesen lehűtöttük forgassuk őket porcukorba újra.

 

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3 / 5)

3 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

6 152 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Extra csokis puszedli

  • Mézes puszedli

  • Kávés puszedli