Diós puszedli
2012-11-05- Hány főre: 6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
Ha Karácsony, akkor egyértelműen puszedli. Ez a másik kedvenc a mézeskalács és a kuglófok mellett.
Ezeket szerezd be:
- 1 csésze sótlan vaj
- 1/4 csésze cukor kristálycukor
- 1/2 teáskanál só
- 2 teáskanál vanília
- 2 csésze liszt
- 1,5 csésze dió
- porcukor
1. lépés
Keverjük a vajat és a cukrot együtt krémes állagúra. Tegyük hozzá a sót és a vaníliát. Lassan hozzáadjuk a lisztet, folyamatosan keverve hozzá. Jöhet bele az apróra vágott dió és keverjük, amíg összeáll.
2. lépés
Gyúrjuk össze a tésztát és alakítsunk belőle kisebb-nagyobb golyókat, és helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, viszonylag távol egymástól. Süssük 30 percig 180°C-on.
3. lépés
Amint kivettük a sütőből, forgassuk meg őket porcukorban, míg még meleg. Legyünk óvatosak, mert rendkívül törékenyek. Hűtsük le egy rácson.
Ha a puszedliket már teljesen lehűtöttük forgassuk őket porcukorba újra.
Értékelések
(3 / 5)
2 személy értékelt
6 152 megtekintés