Sertésmájkrémmel és ordasajttal töltött gombafejek
2017-07-04- Típus: Töltött gomba receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 50 perc
Üdítő, finom étel. Még ebben a nyári kánikulában is jól esik.
Ezeket szerezd be:
- 5 nagy db Csiperkegomba
- 3 közepes db Paradicsom
- 2 közepes db Paprika
- 10 dkg Májkrém
- 5 dkg Ordasajt (fokhagymás-petrezselymes)
- 11 kis db Újkrumpli
- 6 szál Rozmaring
- 6 szál Petrezselyem
- 1 ek Olívaolaj
- 1 tk Só
- 1 tk Bors
1. lépés
A krumplikat előfőzöm.
2. lépés
A gombák törzsét kitöröm, majd megtöltöm a helyét májkrémmel, végül erre kerül az ordasajt.
3. lépés
Beteszem egy nagy serpenyőbe, melybe előzőleg olajat öntöttem. Melléteszem a paradicsomokat és a paprikákat. Sózom, borsozom. Teszek rá rozmaring-ágakat. Locsolok rá olajat.
4. lépés
A krumplikat egy másik serpenyőbe rakom. Sózom, borsozom, szintén teszek rá rozmaring-ágakat.
5. lépés
Mindkét serpenyőt berakom a 200 °C fokra előmelegített sütőbe, s hőlégkeveréses módban 30 percig sütöm.
6. lépés
Ezután átállítom grillfokozatra, s 10 percig pirítom. Ekkor kiszedem a gombákat. A krumplit – mivel alul volt – még tovább sütöm.
7. lépés
Tálaláskor szedek a tányérra három gombafejet, 1.5 db paradicsomot, s újkrumplikat. A krumplikra vágok petrezselymet.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 011 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
545,5 kcal -
Zsír
21,3 g -
Koleszterin
54 mg -
Szénhidrát
73 g -
Cukor
13,3 g -
Fehérje
21,3 g