Sertésmájkrémmel és ordasajttal töltött gombafejek

2017-07-04
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Üdítő, finom étel. Még ebben a nyári kánikulában is jól esik.

Ezeket szerezd be:

  • 5 nagy db Csiperkegomba
  • 3 közepes db Paradicsom
  • 2 közepes db Paprika
  • 10 dkg Májkrém
  • 5 dkg Ordasajt (fokhagymás-petrezselymes)
  • 11 kis db Újkrumpli
  • 6 szál Rozmaring
  • 6 szál Petrezselyem
  • 1 ek Olívaolaj
  • 1 tk Só
  • 1 tk Bors

1. lépés

A krumplikat előfőzöm.

2. lépés

A gombák törzsét kitöröm, majd megtöltöm a helyét májkrémmel, végül erre kerül az ordasajt.

3. lépés

Beteszem egy nagy serpenyőbe, melybe előzőleg olajat öntöttem. Melléteszem a paradicsomokat és a paprikákat. Sózom, borsozom. Teszek rá rozmaring-ágakat. Locsolok rá olajat.

4. lépés

A krumplikat egy másik serpenyőbe rakom. Sózom, borsozom, szintén teszek rá rozmaring-ágakat.

5. lépés

Mindkét serpenyőt berakom a 200 °C fokra előmelegített sütőbe, s hőlégkeveréses módban 30 percig sütöm.

6. lépés

Ezután átállítom grillfokozatra, s 10 percig pirítom. Ekkor kiszedem a gombákat. A krumplit – mivel alul volt – még tovább sütöm.

7. lépés

Tálaláskor szedek a tányérra három gombafejet, 1.5 db paradicsomot, s újkrumplikat. A krumplikra vágok petrezselymet.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 951 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kolbásszal és sajttal töltött gombafejek

  • Sonkával-tejföllel-sajttal töltött gomba

  • Darált hússal töltött gomba paradicsomszószban

  • Túrós-tejfölös gomba csőben sütve

  • Zöldséges darált hússal töltött gomba

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    545,5 kcal
  • Zsír

    21,3 g
  • Koleszterin

    54 mg
  • Szénhidrát

    73 g
  • Cukor

    13,3 g
  • Fehérje

    21,3 g