Zöldséges darált hússal töltött gomba

2014-03-20
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Jó pár finom zöldséggel megtöltöttem a ropogós gombát és sült krumplit készítettem hozzá.

Ezeket szerezd be:

  • 10 dkg darált hús (sertés)
  • 3 db óriási csiperkegomba
  • 0.5 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db chilipaprika
  • 0.5 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tojás
  • 3 db közepes újkrumpli
  • 1 szál petrezselyem
  • 2 db korianderlevél
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlé szerint)
  • kakukkfű (ízlés szerint)
  • olívaolaj
  • chiliszósz (ízlés szerint)

1. Lépés

A gombák törzsét eltávolítom. A hagymákat, paprikákat, paradicsomot, zöldeket aprítom.

2. Lépés

Serpenyőben kevés olívaolajon a hagymákat megdinsztelem.

3. Lépés

Hozzáadom a darált húst, majd a paprikát, végül a paradicsomot, s az aprított gombatörzset, együtt dinsztelem.

4. Lépés

Átteszem egy keverőtálba, beleütöm a tojást, a zöldeket, fűszerezem, összekeverem.

5. Lépés

A gombákat megtöltöm.

6. Lépés

Beleteszem a serpenyőbe, melybe kevés olajat öntöttem, közéjük rakom a krumplikat, majd 180 °C fokon hőlégkeverésen megsütöm, a végén grill fokozatra kapcsolok.

7. Lépés

Tálalok, a tányérra 2 db gombát, 2 db krumplit és 3 szelet paradicsomot helyezek és petrezselyem-levéllel díszítek.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 090 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kolbásszal és sajttal töltött gombafejek

  • Sonkával-tejföllel-sajttal töltött gomba

  • Darált hússal töltött gomba paradicsomszószban

  • Túrós-tejfölös gomba csőben sütve

  • Túróval töltött gomba lecsókolbásszal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    463 kcal
  • Zsír

    14,5 g
  • Koleszterin

    82 mg
  • Szénhidrát

    65 g
  • Cukor

    6,3 g
  • Fehérje

    21,1 g