Kolbásszal és sajttal töltött gombafejek

2015-07-12
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Kolbásszal és sajttal töltött gombát készítettem paradicsommal és finom parázskrumplival.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg csiperkegomba (kb. 11 db)
  • 15 dkg csípős-füstölt kolbász
  • 6 db újkrumpli
  • 1 db paradicsom
  • 10 db koktélparadicsom
  • 4 dkg füstölt sajt
  • olívaolaj
  • 0.5 dl víz
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 2 szál petrezselyem
  • 2 db chilipaprika

1. lépés

A gombákat megmosom, törzsüket eltávolítom, berakom egy nagy nyél nélküli serpenyőbe. Középre kerülnek a krumplik és a paradicsom, a szélére pedig a koktélparadicsom. Öntök rá kevés vizet és olajat. Fűszerezem. Lefedem, s a tűzhelyen párolom 15 percig.

2. lépés

Közben vágok 11 szelet kolbászt, s lereszelem a sajtot.

3. lépés

Majd megforgatom a zöldségeket, a gombára teszek 1-1 szelet kolbászt, újra fűszerezem, s fedő nélkül berakom a 180 °C fokra előmelegített sütőbe, légkeverésen újabb 15 percig. Ezután a gombákra szórom a sajtot, s visszateszem a sütőbe 10 percre.

4. lépés

Tálaláskor a tányérra szedem a zöldségek felét, dekorálom petrezselyemlevéllel és chilivel.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

815 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sertésmájkrémmel és ordasajttal töltött gombafejek

  • Sonkával-tejföllel-sajttal töltött gomba

  • Darált hússal töltött gomba paradicsomszószban

  • Túrós-tejfölös gomba csőben sütve

  • Zöldséges darált hússal töltött gomba

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    491 kcal
  • Zsír

    33,2 g
  • Koleszterin

    84 mg
  • Szénhidrát

    23,9 g
  • Cukor

    5,8 g
  • Fehérje

    25,6 g