Vörösboros gombapaprikás medvehagymával és nokedlivel
2015-04-10- Típus: Gombapörkölt receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 50 perc
A piacon találtam nagyon olcsó csiperkét, vettem fél kilót, s egy finom paprikást dobtam össze.
Ezeket szerezd be:
- 500 g csiperkegomba
- 10 levél medvehagyma+4 levél díszítéshez
- 1 db vöröshagyma
- 1 szál újhagyma (zöldjével)
- 0.5 db póréhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db paprika
- 2 db kápia paprika
- 1 db csípős hegyespaprika
- 4 db chilipaprika+4 db díszítéshez
- 2 db paradicsom
- 1 db csirkehúsleves-kocka
- 6 szál kakukkfű
- 1 szál rozmaring
- 10 szál petrezselyem
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- 2 dl vörösbor
- 4 ek napraforgó olaj
- 1,5 dl tejföl
- - : : : Nokedlihez : : :-
- 1 db tojás
- 20 dkg liszt
- 1 dl víz
1. Lépés
A vöröshagymát és a fokhagymát aprítom, az újhagymát és a póréhagymát felkarikázom, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom, a gombákat szeletelem. A medvehagymát, az újhagyma zöldjét és a petrezselymet felvágom.
2. Lépés
Egy nagy serpenyőben félig megdinsztelem a hagymákat, hozzáadom a paprikákat és a paradicsomot, majd a gombát, ráöntöm a vörösbort.
3. Lépés
Elkészítem a nokedli tésztáját, majd amikor a paprikás már majdnem kész, kifőzöm.
4. Lépés
A gombára ráöntöm a tejfölt, rászórom a zöldeket, összekeverem.
5. Lépés
Lehet tálalni. A tányérra szedek nokedlit megpakolom gombapaprikással, teszek rá egy-egy medvehagymát és chilit.
TIPP: Vörösbort igyatok hozzá, nekem legalábbis úgy finomabb! :)
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 204 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
574 kcal -
Zsír
23,2 g -
Koleszterin
54 mg -
Szénhidrát
72,7 g -
Cukor
9,6 g -
Fehérje
14,4 g