Vörösboros gombapaprikás tésztával

2016-03-10
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 25 perc

A hűtőmben volt néhány zöldség, amiből eredetileg lecsót akartam főzni, de a feleségem a paprika nagy részét elhasználta, így változtatnom kellett. Végül is egy gombapaprikás került ma az asztalra.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg csiperkegomba
  • 1 db paprika
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 3 db chilipaprika
  • 4 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 szál kakukkfű
  • 1 szál rozmaring
  • chiliszósz (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
  • morzsolt kakukkfű (ízlés szerint)
  • 1 dl vörösbor
  • 4 ek tejföl
  • 2 ek libazsír
  • 25 dkg tészta (ruote)
  • 1 db újhagyma (zöldjével)
  • 6 ek tejföl

1. lépés

A hagymákat durván aprítom, a paprikákat és a paradicsomot darabolom, a gombákat szeletelem.

2. lépés

Egy serpenyőben üvegesre pirítom a hagymát, hozzáadom a paprikákat és a paradicsomot, majd a fokhagymát, fűszerezem, locsolok rá chiliszószt. Amikor a zöldségek már félpuhák, hozzáadom a gombát.

3. lépés

Megfőzöm a tésztát sós vízben aldente módon.

4. lépés

A gombához öntöm a bort és a tejfölt, összekeverem, s elzárom a tűzhelyet, hőntartáson hagyom.

5. lépés

Tálaláskor szedek a tányérra tésztát, rákanalazom a gombapaprikást, s három kanál tejfölt, szórok rá felvágott újhagyma zöldjét, s vágok rá chilipaprikát.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 657 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lecsós rizs gombapaprikással

  • Vörösboros gombapaprikás nokedlivel és párolt spenóttal

  • Vörösboros gombapaprikás medvehagymával és nokedlivel

  • Vörösboros gombapörkölt nokedlivel

  • Gombapaprikás

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    775 kcal
  • Zsír

    29,9 g
  • Koleszterin

    130 mg
  • Szénhidrát

    99,3 g
  • Cukor

    12,3 g
  • Fehérje

    24,6 g