Vörösboros gombapaprikás tésztával
2016-03-10- Típus: Gombapörkölt receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 25 perc
A hűtőmben volt néhány zöldség, amiből eredetileg lecsót akartam főzni, de a feleségem a paprika nagy részét elhasználta, így változtatnom kellett. Végül is egy gombapaprikás került ma az asztalra.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg csiperkegomba
- 1 db paprika
- 1 db csípős hegyes paprika
- 3 db chilipaprika
- 4 db paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 szál kakukkfű
- 1 szál rozmaring
- chiliszósz (ízlés szerint)
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
- morzsolt kakukkfű (ízlés szerint)
- 1 dl vörösbor
- 4 ek tejföl
- 2 ek libazsír
- 25 dkg tészta (ruote)
- 1 db újhagyma (zöldjével)
- 6 ek tejföl
1. lépés
A hagymákat durván aprítom, a paprikákat és a paradicsomot darabolom, a gombákat szeletelem.
2. lépés
Egy serpenyőben üvegesre pirítom a hagymát, hozzáadom a paprikákat és a paradicsomot, majd a fokhagymát, fűszerezem, locsolok rá chiliszószt. Amikor a zöldségek már félpuhák, hozzáadom a gombát.
3. lépés
Megfőzöm a tésztát sós vízben aldente módon.
4. lépés
A gombához öntöm a bort és a tejfölt, összekeverem, s elzárom a tűzhelyet, hőntartáson hagyom.
5. lépés
Tálaláskor szedek a tányérra tésztát, rákanalazom a gombapaprikást, s három kanál tejfölt, szórok rá felvágott újhagyma zöldjét, s vágok rá chilipaprikát.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 657 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
775 kcal -
Zsír
29,9 g -
Koleszterin
130 mg -
Szénhidrát
99,3 g -
Cukor
12,3 g -
Fehérje
24,6 g