Vörösboros gombapaprikás nokedlivel és párolt spenóttal
2015-06-17- Típus: Gombapörkölt receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 3
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
A spenót, különösen főzelék formájában, melyet a pépes, mélyhűtött félkészételből készítenek, nem tartozott a kedvenceim közé, de párolva imádom. Igyekszem kihasználni, hogy friss spenót kapható a piacon.
Ezeket szerezd be:
- 2 db újhagyma (zöldjével)
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db csípős hegyespaprika
- 2 db chilipaprika
- 5 szál petrezselyem
- 1 dl tejföl
- 1 dl vörösbor
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- olívaolaj
- 25 dkg spenót
- 20 dkg csiperkegomba
- - : : : A nokedlihez : : : -
- 20 dkg liszt
- 1 db tojás
- só (ízlés szerint)
- 1 dl víz
1. Lépés
A hagymákat aprítom, a gombát megpucolom, szeletelem, a paprikát és paradicsomot kockára vágom.
2. Lépés
Egy serpenyőben olajom megdinsztelem a hagymákat, ráteszem a paprikákat, majd a gombákat és a paradicsomot, fűszerezem.
3. Lépés
Közben felteszek forrni egy lábasban vizet, sózom, öntök bele néhány csepp olajat. Elkészítem a nokedli tésztáját, s beleszaggatom a vízbe, leszűröm.
4. Lépés
Egy serpenyőben kevés olajon megdinsztelem a spenótot, sózom, borsozom.
5. Lépés
Amikor már a gombapörkölt megpuhult, ráöntöm a bort, rászórom az aprított petrezselymet, s hozzákeverem a tejfölt.
6. Lépés
Tálaláskor szedek a tányérra középre nokedlit, mellé kétoldalt a gombapaprikást, s spenótot. Teszek rá egy kanál tejfölt, s díszítem petrezselyemzölddel.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 111 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
461 kcal -
Zsír
13,3 g -
Koleszterin
66 mg -
Szénhidrát
66,9 g -
Cukor
5,6 g -
Fehérje
15,6 g