Vörösboros gombapaprikás nokedlivel és párolt spenóttal

2015-06-17
  • Hány főre: 3
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A spenót, különösen főzelék formájában, melyet a pépes, mélyhűtött félkészételből készítenek, nem tartozott a kedvenceim közé, de párolva imádom. Igyekszem kihasználni, hogy friss spenót kapható a piacon.

Ezeket szerezd be:

  • 2 db újhagyma (zöldjével)
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db csípős hegyespaprika
  • 2 db chilipaprika
  • 5 szál petrezselyem
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl vörösbor
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • olívaolaj
  • 25 dkg spenót
  • 20 dkg csiperkegomba
  • - : : : A nokedlihez : : : -
  • 20 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • só (ízlés szerint)
  • 1 dl víz

1. Lépés

A hagymákat aprítom, a gombát megpucolom, szeletelem, a paprikát és paradicsomot kockára vágom.

2. Lépés

Egy serpenyőben olajom megdinsztelem a hagymákat, ráteszem a paprikákat, majd a gombákat és a paradicsomot, fűszerezem.

3. Lépés

Közben felteszek forrni egy lábasban vizet, sózom, öntök bele néhány csepp olajat. Elkészítem a nokedli tésztáját, s beleszaggatom a vízbe, leszűröm.

4. Lépés

Egy serpenyőben kevés olajon megdinsztelem a spenótot, sózom, borsozom.

5. Lépés

Amikor már a gombapörkölt megpuhult, ráöntöm a bort, rászórom az aprított petrezselymet, s hozzákeverem a tejfölt.

6. Lépés

Tálaláskor szedek a tányérra középre nokedlit, mellé kétoldalt a gombapaprikást, s spenótot. Teszek rá egy kanál tejfölt, s díszítem petrezselyemzölddel.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 111 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vörösboros gombapaprikás tésztával

  • Lecsós rizs gombapaprikással

  • Vörösboros gombapaprikás medvehagymával és nokedlivel

  • Vörösboros gombapörkölt nokedlivel

  • Gombapaprikás

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    461 kcal
  • Zsír

    13,3 g
  • Koleszterin

    66 mg
  • Szénhidrát

    66,9 g
  • Cukor

    5,6 g
  • Fehérje

    15,6 g