Mandulás csokoládé kocka

2012-08-15
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Csokoládés sütemény, amit egy kis mandulával turbóztunk fel, de tulajdonképpen bármivel fel lehet. Készíthetjük piteformában, tortának vagy sima tepsiben is.

Ezeket szerezd be:

  • 1,5 csésze liszt
  • 1 csésze cukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 csésze kakaópor
  • 1 teáskanál mandula kivonat
  • 1/3 csésze olaj
  • zúzott mandula (opcionális)

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, vajazzuk ki a formánkat. (Valentín-napra használhatunk szívecske alakút, karácsonyra hóembereset is!) Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a kakaót, a szódabikarbónát és a sót. Hozzáadjuk a tejet, a mandula kivonatot, mandulát és az olajat, egy fakanál segítségével jól összekeverjük.

2. Lépés

Öntsük tésztát előkészített tortaformába. Süssük 45 percig, vagy tűpróbáig. Vegyük ki a sütőből, és hűtsük 10 percig, mielőtt felvágnánk. Szeleteljük kockákra, vagy szaggassunk tetszőleges formákat belőle.

Tálaláskor szórjuk meg porcukorral, de tálalható tejszínhabbal és gyümölccsel is.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2,435 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Egyszerű túrós sütemény

  • Bögrés mákos piskóta

  • Erdei gyümölcsös polentatorta

  • Túrótorta gyümölccsel

  • Pihe-puha almás süti

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    229,4 kcal
  • Összes Zsír

    8,3 g
  • Szénhidrát

    38,4 g
  • Fehérje

    2,8 g