Lecsós rizs gombapaprikással

2015-10-13
  • Hány főre: 3
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Lecsó gombapaprikással. Ha még nem próbáltátok ki, tegyétek meg.

Ezeket szerezd be:

  • 1 bögre rizs
  • 1 db paprika
  • 1 db csípős hegyespaprika
  • 1 db chilipaprika
  • 0.5 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • - : : : Gombapaprikáshoz : : : -
  • 1 db chilipaprika
  • 1 db paradicsom
  • 0.5 db vöröshagyma
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
  • étolaj
  • 2 dl tejföl
  • 20 dkg csiperkegomba

1. lépés

A beáztatott rizst felteszem főni.

2. lépés

A hagymákat aprítom, a paprikákat és a paradicsomot darabolom, a gombát szeletelem.

3. lépés

Egy serpenyőben, olajon elkészítem a lecsót, a felét félreteszem. A serpenyőbe beleteszem a gombát. Megdinsztelem, keverek hozzá tejfölt.

4. lépés

A rizshez hozzákeverem a félretett lecsót, végül tálalok. A lecsós rizsre szedek gombát, s teszek rá három kanál tejfölt.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 450 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vörösboros gombapaprikás tésztával

  • Vörösboros gombapaprikás nokedlivel és párolt spenóttal

  • Vörösboros gombapaprikás medvehagymával és nokedlivel

  • Vörösboros gombapörkölt nokedlivel

  • Gombapaprikás

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    645 kcal
  • Zsír

    23,1 g
  • Koleszterin

    36 mg
  • Szénhidrát

    97,1 g
  • Cukor

    9,9 g
  • Fehérje

    15,2 g