Vörösboros gombapörkölt nokedlivel
2014-11-17- Típus: Gombapörkölt receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 40 perc
Hogy ne csak mindig csiperkegomba legyen az asztalon.
Ezeket szerezd be:
- - : : A pörkölthöz: : -
- 25 dkg vargánya (szárított)
- 2 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 2 db chilipaprika
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- örölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
- chiliszósz (ízlés szerint)
- 1 evőkanál tejszín
- 1 dl vörösbor
- olívaolaj
- - : : A nokedlihez: : -
- 1 db tojás
- 20 dkg liszt
- só (ízlés szerint)
- 3 evőkanál víz
1. Lépés
A gombát néhány órára langyos vízben áztatom.
2. Lépés
A hagymát felszeletelem, a paradicsomot felkockázom, a fokhagymát, chilit aprítom.
3. Lépés
Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymákat, majd ráteszem a chilit, a paradicsomot, s a gombát, fűszerezem.
4. Lépés
Elkészítem a a nokedli tésztáját, forróvízbe szaggatom.
5. Lépés
A pörkölthöz hozzáöntöm a vörösbort, locsolok rá chiliszószt, s belekeverem a tejszínt.
6. Lépés
Tálalok, a tányérra szedek nokedlit, rá a gombapörköltet szaftjával, mellé csalamádét.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
2 744 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
592 kcal -
Zsír
11,2 g -
Koleszterin
83 mg -
Szénhidrát
96,2 g -
Cukor
9 g -
Fehérje
18,7 g