Vörösboros gombapörkölt nokedlivel

2014-11-17
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Hogy ne csak mindig csiperkegomba legyen az asztalon.

Ezeket szerezd be:

  • - : : A pörkölthöz: : -
  • 25 dkg vargánya (szárított)
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 2 db chilipaprika
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • örölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
  • chiliszósz (ízlés szerint)
  • 1 evőkanál tejszín
  • 1 dl vörösbor
  • olívaolaj
  • - : : A nokedlihez: : -
  • 1 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • só (ízlés szerint)
  • 3 evőkanál víz

1. Lépés

A gombát néhány órára langyos vízben áztatom.

2. Lépés

A hagymát felszeletelem, a paradicsomot felkockázom, a fokhagymát, chilit aprítom.

3. Lépés

Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymákat, majd ráteszem a chilit, a paradicsomot, s a gombát, fűszerezem.

4. Lépés

Elkészítem a a nokedli tésztáját, forróvízbe szaggatom.

5. Lépés

A pörkölthöz hozzáöntöm a vörösbort, locsolok rá chiliszószt, s belekeverem a tejszínt.

6. Lépés

Tálalok, a tányérra szedek nokedlit, rá a gombapörköltet szaftjával, mellé csalamádét.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2 100 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vörösboros gombapaprikás tésztával

  • Lecsós rizs gombapaprikással

  • Vörösboros gombapaprikás nokedlivel és párolt spenóttal

  • Vörösboros gombapaprikás medvehagymával és nokedlivel

  • Gombapaprikás

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    592 kcal
  • Zsír

    11,2 g
  • Koleszterin

    83 mg
  • Szénhidrát

    96,2 g
  • Cukor

    9 g
  • Fehérje

    18,7 g