Gombapaprikás
2014-05-15- Típus: Gombapörkölt receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 35 perc
A böjtös napokra, illetve vegetáriánusoknak is ajánlom a következő ételt.
Ezeket szerezd be:
- 1 kg gomba
- 2 fej vöröshagyma
- 2 db paradicsom
- 2 db tv paprika
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál pirospaprika
- só, bors
1. Lépés
A gombát alaposan megmossuk, és felszeleteljük. A vöröshagymát apróra vágjuk. A paradicsomokat leforrázzuk, lehúzzuk a héját és a paprikákkal együtt felkockázzuk.
2. Lépés
A hagymát kevés olajon megdinszteljük, rátesszük a paprikát, paradicsomot és kb.10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a paprikával. 20-25 percig pároljuk,ha szükséges kevés vizet önthetünk rá.
3. Lépés
A tejfölt elkeverjük a liszttel és behabarjuk vele a gombát. Ha felforrt levesszük a tűzről.
Galuskával vagy főtt tésztával/szarvacska, orsó..stb tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Értékelések
(4.3 / 5)
3 személy értékelt
4 902 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
350 kcal -
Zsír
25g -
Szénhidrát
23.9g -
Fehérje
12.9g -
Koleszterin
51mg -
Cukor
8.6g