Gombapaprikás

2014-05-15
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 35 perc

A böjtös napokra, illetve vegetáriánusoknak is ajánlom a következő ételt.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg gomba
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 db tv paprika
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • só, bors

1. Lépés

A gombát alaposan megmossuk, és felszeleteljük. A vöröshagymát apróra vágjuk. A paradicsomokat leforrázzuk, lehúzzuk a héját és a paprikákkal együtt felkockázzuk.

2. Lépés

A hagymát kevés olajon megdinszteljük, rátesszük a paprikát, paradicsomot és kb.10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a paprikával. 20-25 percig pároljuk,ha szükséges kevés vizet önthetünk rá.

3. Lépés

A tejfölt elkeverjük a liszttel és behabarjuk vele a gombát. Ha felforrt levesszük a tűzről.
Galuskával vagy főtt tésztával/szarvacska, orsó..stb tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

A legjobb kikapcsolódás részemre!

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

4 902 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vörösboros gombapaprikás tésztával

  • Lecsós rizs gombapaprikással

  • Vörösboros gombapaprikás nokedlivel és párolt spenóttal

  • Vörösboros gombapaprikás medvehagymával és nokedlivel

  • Vörösboros gombapörkölt nokedlivel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    350 kcal
  • Zsír

    25g
  • Szénhidrát

    23.9g
  • Fehérje

    12.9g
  • Koleszterin

    51mg
  • Cukor

    8.6g