Fehérboros-tejszínes töltött karalábé
2014-05-27- Típus: Töltött karalábé
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 60 perc
Zsenge karalábé töltve, lehet ennél finomabb? Én most így készítettem el.
Ezeket szerezd be:
- 3 db újkaralábé
- 12 db karalábélevél
- 1 db vöröshagyma
- 4 db újhagyma (zöldjével)
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 db medvehagyma
- 2 db csípős hegyes zöldpaprika
- 1 db chiliparika
- 2 szál petrezselyem
- 35 dkg darálthús (sertés)
- 1 csésze rizs
- 2 db tojás
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- fokhagyma-petrezselyem fűszerkeverék (ízlés szerint)
- 2 db szárnyashúsleves-kocka
- olívaolaj
- 4 evőkanál tejföl
- 1,5 dl tejszín
- 1 dl fehérbor
1. Lépés
A beáztatott rizst megfőzöm.
2. Lépés
A hagymákat, petrezselyemzöldet aprítom, az újhagyma szárát, a medvehagymát, a kisebb karalábé leveleket és a szárakat és a paprikákat felvágom.
3. Lépés
Olajon a hagymákat megdinsztelem a darált hússal együtt, majd egy keverő tálba teszem.
4. Lépés
Hozzáadom az újhagyma zöldjét, a petrezselymet, tojásokat, főtt rizst, fűszerezem, összekeverem.
5. Lépés
A karalábékat megpucolom, félbevágom, belsejüket kivájom.
6. Lépés
Megtöltöm őket, valamint a leveleket a töltelékkel.
7. Lépés
Ezután beleteszem egy edénybe, mellérakom a karalábé forgácsokat és az összevágott leveleket és szárakat, felöntöm 1 liter vízzel, fűszerezem. Főzöm.
8. Lépés
Mikor már majdnem kész, öntök rá fehérbort és főzőtejszínt.
9. Lépés
Tálaláskor teszek rá még tejfölt.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 971 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
534 kcal -
Zsír
17,5 g -
Koleszterin
157 mg -
Szénhidrát
56,8 g -
Cukor
6,6 g -
Fehérje
32,9 g