Zserbó recept
2012-11-29- Hány főre: 8
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 50 perc
A Nagymamám készíti a világ legfinomabb Zserbóját! :) Gyorsan el is loptam tőle a receptet.
Ezeket szerezd be:
- Tésztához:
- 35 dkg liszt
- 5 dkg cukor
- 2 tojás
- 1 dl tej
- 20 dkg margarin
- 1 dkg élesztő
- 2 evőkanál dió
- csipetnyi sütőpor
- Töltelék:
- 25 dkg darált dió
- 25 dkg baracklekvár
- Tetejére:
- 2 csomag tortabavonó
1. Lépés
Az élesztőt egy kis langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, majd hozzákeverjük az élesztőt, a cukrot, a tojást, a kis diót, a sütőport és jól összedolgozzuk. A diót összekeverjük a cukorral.
2. Lépés
A tésztát 3 részre osztjuk, megpróbáljuk egyenlőre, a lapokat kinyújtjuk és egy tepsibe helyezzük az első lapot. A tetejére kenjük lekvárt és megszórjuk a dió felével. Aztán jöhet a második lap. Ennél szintén ugyanígy járunk, meg kenjük lekvárral és dióval.
3. Lépés
A tetejére tesszük az utolsó lapot, villával kicsit beszurkáljuk, majd szép aranybarnára sütjük. Kivesszük a sütőből majd hagyjuk kihűlni hideg helyen. A tortabevonót megolvasztjuk, majd a tetejére kenjük.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
6 756 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
895 kcal -
Zsír
54.1g -
Szénhidrát
89.4g -
Fehérje
18.5g