Zserbó recept

2012-11-29
  • Hány főre: 8
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 50 perc

A Nagymamám készíti a világ legfinomabb Zserbóját! :) Gyorsan el is loptam tőle a receptet.

Ezeket szerezd be:

  • Tésztához:
  • 35 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 1 dkg élesztő
  • 2 evőkanál dió
  • csipetnyi sütőpor
  • Töltelék:
  • 25 dkg darált dió
  • 25 dkg baracklekvár
  • Tetejére:
  • 2 csomag tortabavonó

1. Lépés

Az élesztőt egy kis langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, majd hozzákeverjük az élesztőt, a cukrot, a tojást, a kis diót, a sütőport és jól összedolgozzuk. A diót összekeverjük a cukorral.

2. Lépés

A tésztát 3 részre osztjuk, megpróbáljuk egyenlőre, a lapokat kinyújtjuk és egy tepsibe helyezzük az első lapot. A tetejére kenjük lekvárt és  megszórjuk a  dió felével. Aztán jöhet a második lap. Ennél szintén ugyanígy járunk, meg kenjük lekvárral és dióval.

3. Lépés

A tetejére tesszük az utolsó lapot, villával kicsit beszurkáljuk, majd szép aranybarnára sütjük. Kivesszük a sütőből majd hagyjuk kihűlni hideg helyen. A tortabevonót megolvasztjuk, majd a tetejére kenjük.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

6 756 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csokis zserbó

  • Mézes zserbó – gluténmentes

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    895 kcal
  • Zsír

    54.1g
  • Szénhidrát

    89.4g
  • Fehérje

    18.5g