Töltött karalábé tejfölösen és sajtosan

2014-07-02
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

Imádom a töltött karalábét! Nem a 10 perc alatt elkészítem ételek között van, de megéri a fáradtságot.

Ezeket szerezd be:

  • 6 db újkaralábé (levelével)
  • 1 db nagyobb vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg vegyes darált hús (marha és sertés)
  • 150 g bacon
  • 70 g rizs
  • 1 db tojás
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 1 db chilipaprika
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • 3 db újhagyma (szárával)
  • 2 szál petrezselyem
  • vegeta (ízlés szerint)
  • 1 db csirkehúsleves-kocka
  • majoranna (ízlés szerint)
  • szerecsendió (ízlés szerint)
  • fokhagymás-petrezselyem fűszerkeverék (ízlés szerint)
  • 1-2 evőkanál liszt
  • 2 dl tejszín
  • 1 pohár tejföl
  • 100 g sajt (trappista)
  • 100 g füstölt sajt
  • olívaolaj
  • 1 dl fehérbor

1. Lépés

A karalábék tetejét levágom (ha a karalábé már nem annyira zsenge, a a héját is eltávolítom) a belsejét fagylaltos kanállal kivájom, elhelyezem a forgácsokkal, levelekkel együtt egy nyél nélküli serpenyőben.

2. Lépés

Sózom, borsozom, szórok rá vegetát, fokhagyma-petrezselyem fűszerkeveréket, morzsolt majorannát, szerecsendiót, morzsolok rá csirkehúsleves-kockát, öntök rá vizet, s fedő alatt párolom.

3. Lépés

A rizst megfőzöm, keverőtálba teszem.

4. Lépés

A hagymákat, paprikákat aprítom, a baconszalonnát szeletelem, kevés olívaolajon megdinsztelem, majd hozzáadom a darált húst.

5. Lépés

Beleteszem a keverő tálba, fűszerezem, ütök bele egy tojást, sózom, borsozom, megszórom paprikával, összekeverem. A sajtokat lereszelem.

6. Lépés

A karalábét kiveszem a serpenyőből, a karalábé forgácsokhoz és a léhez öntök tejszínt, szórok bele kevés lisztet, öntök hozzá fehérbort, s felforralom.

7. Lépés

A karalábékat visszateszem a serpenyőbe, megtöltöm a töltelékkel.

8. Lépés

Meglocsolom tejföllel, teszek rá reszelt sajtot, s a 180 ºC fokra előmelegített sütőben (hőlégkeverésen, a végén grill fokozatban) készre sütöm.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

1 828 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kacsamájpástétommal töltött karalábé tejfölös szószban

  • Fehérboros-tejszínes töltött karalábé

  • Zöldséges darált hússal töltött karalábé

  • Paradicsomos töltött karalábélevél

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    870 kcal
  • Zsír

    54 g
  • Koleszterin

    202 mg
  • Szénhidrát

    43 g
  • Cukor

    10.2 g
  • Fehérje

    50,9 g

Kommentek