Karamellizált hagyma mártogatós

2012-04-01
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 50 perc

A finom csipszek és mártogatósok, csak igazán finom és ízletes szószokkal az igaziak. A következő csemegével nem kell sokat vacakolni, nagyon hamar kész van, ha váratlan vendégek jelentkeznek be egy közös meccs nézésre.

Ezeket szerezd be:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2-3 nagy vöröshagyma
  • 1 tk barna cukor
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1/2 tk só
  • 1/2 tk fekete bors
  • 1 pohár tejföl
  • 1/2 csésze majonéz
  • 1/4 teáskanál fokhagyma por
  • pár csepp chili szósz

Elkészítés:

1. Hevítsük fel az olívaolajat egy nagy, vastag aljú mély edényben. Adjuk hozzá a felaprított hagymát és főzzük, amíg áttetsző nem lesz, majd elkezd barnulni, ez körülbelül 10 perc. Ha a főzés közben a hagymák kezdenek kiszáradni, adjunk hozzá 1 evőkanál vizet. Keverjük hozzá a barna cukrot, a balzsamecetet, sót és borsot. Óvatosan főzzük fedetlenül, kb. 25-30 percig, időnként megkeverve, amíg a hagyma szépen karamellizálódik. Vegyük le a tűzről, hagyjuk hűlni egy kicsit, mielőtt hozzátesszük a többi összetevőt.

2. Egy közepes méretű tálban keverjük össze a tejfölt a majonézzel. Keverje hozzá a karamellizált hagymát. Meghintjük sóval és fokhagymával kikeverjük. Csepegtessünk bele egy kis chili szószt.
Hagyjuk pihenni a hűtőben, aztán tálaljuk burgonya csipsszel vagy mártogató grissinivel.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

3 150 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vörösboros babgulyás gazdagon

  • Zöldséges spárgaleves

  • Vörösboros tarhonyaleves baconnel és kolbásszal

  • Spárgák bacon- és füstöltsajtos köntösben

  • Vörösboros bab-lencsegulyás sertéshússal és kolbásszal