Karamellizált hagyma mártogatós
2012-04-01- Típus: Előétel, Mártogatós
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 50 perc
A finom csipszek és mártogatósok, csak igazán finom és ízletes szószokkal az igaziak. A következő csemegével nem kell sokat vacakolni, nagyon hamar kész van, ha váratlan vendégek jelentkeznek be egy közös meccs nézésre.
Ezeket szerezd be:
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2-3 nagy vöröshagyma
- 1 tk barna cukor
- 2 evőkanál balzsamecet
- 1/2 tk só
- 1/2 tk fekete bors
- 1 pohár tejföl
- 1/2 csésze majonéz
- 1/4 teáskanál fokhagyma por
- pár csepp chili szósz
Elkészítés:
1. Hevítsük fel az olívaolajat egy nagy, vastag aljú mély edényben. Adjuk hozzá a felaprított hagymát és főzzük, amíg áttetsző nem lesz, majd elkezd barnulni, ez körülbelül 10 perc. Ha a főzés közben a hagymák kezdenek kiszáradni, adjunk hozzá 1 evőkanál vizet. Keverjük hozzá a barna cukrot, a balzsamecetet, sót és borsot. Óvatosan főzzük fedetlenül, kb. 25-30 percig, időnként megkeverve, amíg a hagyma szépen karamellizálódik. Vegyük le a tűzről, hagyjuk hűlni egy kicsit, mielőtt hozzátesszük a többi összetevőt.
2. Egy közepes méretű tálban keverjük össze a tejfölt a majonézzel. Keverje hozzá a karamellizált hagymát. Meghintjük sóval és fokhagymával kikeverjük. Csepegtessünk bele egy kis chili szószt.
Hagyjuk pihenni a hűtőben, aztán tálaljuk burgonya csipsszel vagy mártogató grissinivel.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
5 207 megtekintés