Zöldséges darált hússal töltött karalábé
2014-03-19- Típus: Töltött karalábé
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:30 p
- Elkészítés: 1:45 p
Zöldséges darált húsos töltött karalábét készítettem, amit fehérborral locsoltam és tejföllel és sajttal tálaltam.
Ezeket szerezd be:
- 2 db zöld újkaralábé (levelestül)
- 10 dkg darált hús (sertés)
- 1 db óriási csiperkegomba
- 0.5 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db chilipaprika
- 0.5 db hegyes csípős zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 1 db tojás
- 0.5 pohár tejföl
- 1 dl fehérbor
- 1 szál petrezselyem
- 2 db korianderlevél
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- kakukkfű (ízlés szerint)
- vegeta (ízlés szerint)
- 1 db marhahúsleves-kocka
- olívaolaj
- chiliszósz (ízlés szerint)
- 60 g rizs (előfőzött)
1. Lépés
A rizst megfőzöm.
2. Lépés
A karalábék leveleit levágom, a gyökér felőli résznél egy szeletet levágok, a sapkáját is levágom, a belsejét kivájom. A forgácsokat darabolom, a szárakat, s leveleket szeletelem. A gomba törzsét eltávolítom. A hagymákat, paprikákat, paradicsomot, zöldeket aprítom.
3. Lépés
A karalábékat beállítom egy lábasba, öntök rá vizet, sózom, borsozom, szórok bele vegetát, morzsolok bele marhahúsleves-kockát, s legalább 1 óráig főzöm.
4. Lépés
Serpenyőben kevés olívaolajon a hagymákat megdinsztelem.
5. Lépés
Hozzáadom a darált húst, majd a paprikát, végül a paradicsomot, s az aprított gombatörzset, együtt dinsztelem.
6. Lépés
Átteszem egy keverőtálba, beleütöm a tojást, a zöldeket, a főtt rizst, fűszerezem, összekeverem.
7. Lépés
Amikor a karalábé már majdnem puha, átteszem egy serpenyőbe, megtöltöm a töltelékkel, melléteszem a karalábé forgácsokat és darabolt szárakat, a kimaradt töltelékből gombócokat formálok, s 180 °C fokon hőlégkeverésen párolom, sütöm. Közben a sajtot lereszelem.
8. Lépés
Amikor a hús megsült, kiveszem a karalábékat és gombócokat, a lébe szórok lisztet, teszek bele tejfölt, öntök bele bort, összekeverem, s visszahelyezem a karalábékat és gombócokat. Kanalazok rájuk tejfölt, megszórom a reszelt sajttal, s visszateszem a sütőbe, s ezúttal grill fokozaton, 200 °C fokon készre sütöm.
9. Lépés
Tálaláskor a tányér közepére helyezek egy karalábét, két húsgombócot, s merek mellé a szaftból. Koriander-levéllel díszítem.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 447 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
485 kcal -
Zsír
21,3 g -
Koleszterin
96 mg -
Szénhidrát
46,6 g -
Cukor
9 g -
Fehérje
20,5 g