Szakács: Szani konyhája
Mottóm
Sütni-főzni, szívvel-lélekkel
Magamról
Szani vagyok Kiskunlacházáról. Feleség és egy édes iskolás kicsi lány, Lara anyukája. Hobbim a sütés-főzés ezért-ha már így alakult-, szívesen megosztom másokkal a tapasztalataimat, receptjeimet. Igyekszem egyszerű, érdekes és bárki számára kivitelezhető ételeket publikálni. A főzés folyamatos tanulás, hát miért ne tanulhatnánk együtt-egymástól...szívvel-lélekkel! ;)Receptjeim és cikkeim: Szani konyhája
Békakirályfi desszert
A kislányom névnapjára szerettem volna valami ötletes sütit vinni a kis osztálytársainak, hogy együtt ünnepeljenek, így esett a választásom a ...
TovábbFüstölt sárgaborsó leves
Leves rajongók vagyunk és bár megosztó a sárgaborsó, Én azért is oda vagyok minden formában. Laktató, így egy könnyebb fő fogással ...
TovábbCitromos Charlotte
A citrom friss illata és íze, na és nem elhanyagolható impozáns külseje, amivel lenyűgözhetjük a családot vagy vendégeinket! ;) Kellemes hűsítő ...
TovábbCsirkenyak pörkölt
Csirkenyak pörkölt vagy, hogy szebb legyen a hangzása, akár lehetne csirkenyak paprikásnak is hívni. Én speciel nem a nevéért szeretem! Mindent ...
TovábbMogyorólisztes leg-leg torta
Mogyoróliszt. Az liszt illata hmm... Isteni, olyan jól passzolna bele a mák, mondjuk darálatlan formában "álánatúre". :) Szem pásztáz, asztalon az ...
TovábbTejszínes csokitorta diólisztből
Dióliszttel kísérleteztem. A hangzás, az ízek, színek rendre kavarogtak a fejemben, míg végül megszületett az első ötletem a dióliszt kapcsán.
TovábbDiós-fügelekváros keksz diólisztből
Diós-fügelekváros keksz diólisztből. Kislányom kedvéért készült, a kedvenc lekvárommal :)
TovábbHamis pisztácia tekercs, tökmagliszttel
A tökmaglisztnek van egy áldásos tulajdonsága, álcázásra is használható! Ha kevés mandulaaromát adunk hozzá pisztácia, ha kicsit többet, akkor marcipán ...
TovábbBögrés palacsinta
Az amerikai palacsinta magyar kistestvére, nekünk pedig a legjobb barátunk lesz ;)
TovábbTrappista tekercs
Aki szereti a sajtot, biztosan kedvelni fogja ezt a tekercset is.Vendégváró falatkáknak sem utolsó és a hidegtála ékévé is válhat. ...
Tovább