Hamis pisztácia tekercs, tökmagliszttel

2014-04-29
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 1:10 p
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 1:25 p

A tökmaglisztnek van egy áldásos tulajdonsága, álcázásra is használható! Ha kevés mandulaaromát adunk hozzá pisztácia, ha kicsit többet, akkor marcipán ízeket idézhetünk lő vele. Így jöhetett létre az alábbi, egyszerű recept.
Asztalra kitevős, család meg rájárós típusú, gyorsan elkapkodós süti.

Ezeket szerezd be:

  • Tészta:
  • 25 dkg liszt
  • 12,5 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 egész tojás
  • 12,5 dkg margarin
  • Krém:
  • 2 ek. tökmagliszt
  • 2 tk. mandula aroma
  • 1 ek. cukor
  • 7 ek. víz (ha szükséges tegyünk még)
  • 5 szem dió
  • olaj a kenéshez
  • egy maréknyi porcukor

1. Lépés

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd 20 percre hűtőbe tesszük.
A krém hozzávalóit szintén összekeverjük. A hűtőben pihent tésztát, alaposan lisztezett deszkán kinyújtjuk (kb. 2 cm-esre).

2. Lépés

Megkenjük a krémmel, majd óvatosan feltekerjük. A rudat a könnyebb kezelhetőség érdekébe, 2-3 részre vágjuk.
Folpackba csomagolva, 30 percre a fagyasztóba helyezzük.

3. Lépés

A 30 perc letelte után, 1-1,5 cm -es szeleteket vágunk, melyet sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, annyi távolságot hagyva, hogy kényelmesen elférjenek a sütés közben történő növögetés után is!

4. Lépés

Olajjal megkenjük, majd tört dióval megszórjuk. Előmelegített sütőben, kb. 175 C°-on világosra sütjük. melegen porcukorral meghintjük.

Sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 746 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Medvehagymás-túrós csiga

  • Kolbászos csiga Gizitől

  • Diós tekercs

  • Kakaós rózsa csiga, kelesztés nélkül

  • Gyors sajtos csiga

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    419 kcal
  • Zsír

    18.4g
  • Szénhidrát

    59g
  • Fehérje

    5.8g
  • Koleszterin

    27mg
  • Cukor

    25g