Trappista tekercs

2014-04-04
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 40 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Aki szereti a sajtot, biztosan kedvelni fogja ezt a tekercset is.Vendégváró falatkáknak sem utolsó és a hidegtála ékévé is válhat. :)
Egyszerű és viszonylag hamar megvan! Ajánlom nektek is! ;)

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg trappista sajt
  • pár tojás (kb. 1-3 db)
  • szalámi vagy sonka
  • ízlés szerinti zöldség félék (uborka, paprika)
  • 2-3 dkg vaj vagy margarin
  • mustár, torma vagy majonéz (nálam majonézes torma)
  • só, bors

1. Lépés

Vizet forralunk, úgy 1-1 1/2 liter legyen. Forrás után egy megfelelő edénybe töltjük és belehelyezzük a sajtot, hogy ellepje a víz.
20-25 percet állni hagyjuk, hogy teljesen megpuhuljon, addig kikeverjük a tölteléket.

2. Lépés

Az előzőleg keményre főtt tojásokat megszabadítjuk a sárgájától. Egy tálba összetörjük.
Hozzáadjuk a vajat, ízlés szerinti mustárt, majonézt vagy tormát (ne legyen folyós!).
Sózzuk borsozzuk és jól átkeverjük.

3. Lépés

Összedaraboljuk a fehérjét, a zöldségeket és a szalámit, lehetőleg ne túl nagyra.
A sajtot, miután megpuhult deszkán vagy konyhapulton kinyújtjuk és hagyjuk hűlni.
Ezután megkenjük a tojásos masszával.

4. Lépés

Rárétegezzük a zöldségeket, a szalámit és a tojásfehérjét, majd feltekerjük a sajtot.
Ahol egy kicsit jobban letapadt, nyúljunk alá valamivel, vigyázva ne szakadjon ki.

5. Lépés

A tekercset helyezzük sütőpapírba vagy alufóliába, esetleg folpack-ba és tegyük a hűtőbe rendesen megszilárdulni kb. 20-30 percre.
Szeletelés előtt a végeit vágjuk le és kissé ferdén szeleteljük.

Nem muszáj leszeletelni az egészet, elég amit épp megeszünk.
Pár napig hűtőben eláll. :)

Sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

2 298 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rántott feta falatkák

  • Sajttekercs

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    446 kcal
  • Zsír

    36.5g
  • Szénhidrát

    5.9g
  • Fehérje

    24.2g
  • Koleszterin

    222mg
  • Cukor

    1.4g