Trappista tekercs
2014-04-04- Típus: Sajtos tekercs receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 40 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 40 perc
Aki szereti a sajtot, biztosan kedvelni fogja ezt a tekercset is.Vendégváró falatkáknak sem utolsó és a hidegtála ékévé is válhat. :)
Egyszerű és viszonylag hamar megvan! Ajánlom nektek is! ;)
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg trappista sajt
- pár tojás (kb. 1-3 db)
- szalámi vagy sonka
- ízlés szerinti zöldség félék (uborka, paprika)
- 2-3 dkg vaj vagy margarin
- mustár, torma vagy majonéz (nálam majonézes torma)
- só, bors
1. Lépés
Vizet forralunk, úgy 1-1 1/2 liter legyen. Forrás után egy megfelelő edénybe töltjük és belehelyezzük a sajtot, hogy ellepje a víz.
20-25 percet állni hagyjuk, hogy teljesen megpuhuljon, addig kikeverjük a tölteléket.
2. Lépés
Az előzőleg keményre főtt tojásokat megszabadítjuk a sárgájától. Egy tálba összetörjük.
Hozzáadjuk a vajat, ízlés szerinti mustárt, majonézt vagy tormát (ne legyen folyós!).
Sózzuk borsozzuk és jól átkeverjük.
3. Lépés
Összedaraboljuk a fehérjét, a zöldségeket és a szalámit, lehetőleg ne túl nagyra.
A sajtot, miután megpuhult deszkán vagy konyhapulton kinyújtjuk és hagyjuk hűlni.
Ezután megkenjük a tojásos masszával.
4. Lépés
Rárétegezzük a zöldségeket, a szalámit és a tojásfehérjét, majd feltekerjük a sajtot.
Ahol egy kicsit jobban letapadt, nyúljunk alá valamivel, vigyázva ne szakadjon ki.
5. Lépés
A tekercset helyezzük sütőpapírba vagy alufóliába, esetleg folpack-ba és tegyük a hűtőbe rendesen megszilárdulni kb. 20-30 percre.
Szeletelés előtt a végeit vágjuk le és kissé ferdén szeleteljük.
Nem muszáj leszeletelni az egészet, elég amit épp megeszünk.
Pár napig hűtőben eláll. :)
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
3 894 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
446 kcal -
Zsír
36.5g -
Szénhidrát
5.9g -
Fehérje
24.2g -
Koleszterin
222mg -
Cukor
1.4g