Rákóczi túrós

2014-04-15
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 40 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Anyum szokta készíteni, sokáig nem is szerettem de aztán ez teljesen megváltozott!
Mára nagy kedvencem lett, bár bevallom Én a tetejéről a habot leszedegetem, mert ami alatta van jobban bejön, sőt még a tésztája is isteni magában, így van, hogy rétegekre bontom. Nem túl „nagylányos”, ahogy eszem de Istenem, ez van.
Sajnos nem az a kimondottan konyhapénz kímélő desszert.

Ezeket szerezd be:

  • 60 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 40 dkg margarin
  • 4 tojássárgája
  • reszelt citromhéj
  • Töltelék:
  • 80 dkg túró
  • 4 tojássárgája
  • reszelt citromhéj
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg mazsola
  • Tojáshab:
  • 8 tojásfehérje
  • 40 dkg kristálycukor
  • 25 dkg baracklekvár

1. Lépés

A tésztához a margarint és a lisztet összedolgozzuk és hozzáadjuk a többi hozzávalót. Lehetőség szerint gyorsan dolgozzunk vele.
Fél órát pihentetjük a hűtőben, majd fél cm vastagra kinyújtjuk.

2. Lépés

kb. 180 C°-on félig megsütjük, majd megkenjük a lekvárral. A krém hozzávalóit összekeverjük, majd egyenletesen a tésztára terítjük, és 160 C°-on 15 percig sütjük.

3. Lépés

A keményre vert tojáshabot eloszlatjuk rajta, vagy nyomózsákkal mintázva tesszük a krém tetejére.
Ezután a sütőbe visszatéve kiszárítjuk. Kissé megpiríthatjuk, persze nem túlzottan. :)

 

Sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

5 626 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Finom szelet Marcsi konyhájából

  • Kókuszos piramis

  • Túrós sütemény

  • Yes szelet

  • Rigó Jancsi – gluténmentes

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1,278 kcal
  • Zsír

    47.7g
  • Szénhidrát

    189.5g
  • Fehérje

    28.7g
  • Koleszterin

    218mg
  • Cukor

    119.6g