Füstölt sárgaborsó leves
2014-05-19- Típus: Sárgaborsó leves
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 60 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 1:50 p
Leves rajongók vagyunk és bár megosztó a sárgaborsó, Én azért is oda vagyok minden formában.
Laktató, így egy könnyebb fő fogással igazán kellemes ebéd lehet belőle ;)
Ezeket szerezd be:
- 500 g sárgaborsó
- 1 szép megtermett szelet szalonna
- 1 kisebb fej hagyma
- egy csapott tk. pirospaprika
- 1 leveskocka
- bors ízlés szerint
- petrezselyem
- liszt és pár evőkanál tejföl a habaráshoz
1. Lépés
A borsót pár órával az elkészítést megelőzően, hideg vízbe áztatjuk. Mikor szépen megdagadt, szitán keresztül átmossuk, hogy semmilyen szennyeződés se maradjon benne, ha kell a hibás szemeket kiválogatjuk.
2. Lépés
A szalonnát kockázzuk, zsírjára pirítjuk a kockára vágott hagymával együtt. Amikor szép piros a szalonna, félrehúzva a tűzről pirospaprikával ízesítjük, majd hozzáadjuk a borsót és felöntjük vízzel. Fűszerezzük és belekerülhet a leveskocka is.
3. Lépés
Amikor a borsó már puha, beleszórjuk az aprított petrezselymet. A tejfölben elkeverjük a lisztet egy kevés leves lével, majd az egészet a levesbe keverjük, így sűrítve azt (a tuti csomómentesség érdekébe, szűrőn keresztül is önthetjük).
4. Lépés
Melegen tálaljuk, pirítóssal, friss kenyérrel.
Tálalás javaslat: Petrezselyemmel.
Kevés pirított szalonnát az elején elmentünk, azzal megszórva ill. paprikás szalámival a tetején is nagyon jól mutat. :)
Tipp: Más egyéb füstölt finomságokkal is gazdagíthatjuk, és a fűszerezéstől is eltérhetünk.
Készülhet vízben oda téve, sima hagymás rántással, a szalonnát főzés közben beletéve, majd a végén tejfölözve :)
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 934 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
505 kcal -
Zsír
7.2g -
Szénhidrát
81.3g -
Fehérje
28.8g -
Koleszterin
14mg -
Cukor
3.3g