Tyúkhúsleves metélt tésztával

2013-11-09
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Régen a tyúkhúslevesből a húst és a zöldségeket is kiszedték, s külön tálalták. Nos én mindent benne hagytam. Ettől lehet, hogy nem olyan szép, de higgyétek el, nagyon finom. A húst persze lehet külön is fogyasztani.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db csirkecomb
  • 1 db csirkefarhát
  • 2 db csirkeszárny
  • 4 db csirkenyak
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db zellergumó
  • 1 db karalábé
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 db chilipaprika
  • 3 zellerlevél
  • 5 szál petrezselyem
  • 10 dkg metélt tészta
  • só, bors, pirospaprika

1. lépés

A húsokat egy lábasban vízzel felöntve felteszem főni. Közben a zöldségeket megpucolom, felvágom, beleteszem a levesbe, fűszerezem.

2. lépés

A tésztát megfőzöm.
Amikor a leves hozzávalói megfőttek, tálalok. A levesbe teszek tésztát, s vágok chilipaprikát,

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1,018 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csontleves húsos csontból és velőscsontból sok zöldséggel

  • Csirkeaprólék leves krumpligombóccal

  • Húsleves kacsafarhátból metélttésztával

  • Húsleves kacsafarhátból és nyakból grízgaluskával

  • Fehérboros fácánleves gazdagon

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    531 kcal
  • Zsír

    9.3g
  • Szénhidrát

    30.4g
  • Fehérje

    77.5g