Tyúkhúsleves metélt tésztával
2013-11-09- Típus: Húslevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 50 perc
Régen a tyúkhúslevesből a húst és a zöldségeket is kiszedték, s külön tálalták. Nos én mindent benne hagytam. Ettől lehet, hogy nem olyan szép, de higgyétek el, nagyon finom. A húst persze lehet külön is fogyasztani.
Ezeket szerezd be:
- 1 db csirkecomb
- 1 db csirkefarhát
- 2 db csirkeszárny
- 4 db csirkenyak
- 3 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 db zellergumó
- 1 db karalábé
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 2 db chilipaprika
- 3 zellerlevél
- 5 szál petrezselyem
- 10 dkg metélt tészta
- só, bors, pirospaprika
1. lépés
A húsokat egy lábasban vízzel felöntve felteszem főni. Közben a zöldségeket megpucolom, felvágom, beleteszem a levesbe, fűszerezem.
2. lépés
A tésztát megfőzöm.
Amikor a leves hozzávalói megfőttek, tálalok. A levesbe teszek tésztát, s vágok chilipaprikát,
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 631 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
531 kcal -
Zsír
9.3g -
Szénhidrát
30.4g -
Fehérje
77.5g